مدیریت خاطرات بد
۱۳۹۱-۱۰-۱۵
اثر هیپنوتیزم در لکنت زبان
۱۳۹۱-۱۰-۱۵
Show all

بی خوابی

بی خوابی

بی خوابی عبارت است از اشکال در شروع یا دوام خواب که ممکن است مداوم یا گذرا باشد.

بی خوابی کوتاه مدت معمولاً با اضطراب یا انتظار یک تجربه اضطراب انگیز مانند امتحان همراه است . در برخی افراد این نوع بی خوابی گذرا ممکن است با واکنش سوگ، فقدان عزیزان یا تقریباً هر تغییر یا استرس زندگی مربوط باشد. این حالت معمولاً نیاز به درمان اختصاصی ندارد و اگر با استفاده از داروهای خواب آور باشد، درمان دارویی کوتاه مدت خواهد بود. بی خوابی مداوم در گروه نسبتاً شایعتری نسبت به اختلالات را تشکیل می دهند که در آنها مشکل عمده نه در تداوم خواب بلکه در خواب رفتن آنهاست . افراد دچار بی خوابی ، ممکن است خودشان اضطراب منجر به بی خوابی را احساس نکنند اما آن را از طریق فیزیولوژیک تخلیه نمایند. ممکن است شکایت عمده آنها از احساسات ترس آلود و افکار اتوماتیک باشد که مانع از به خواب رفتن آنها می شود. گاهی اوقات بیمار اظهار می دارد که بی خوابی او در هنگام تعطیلات برطرف می شود و هنگام استرس در محل کار یا خانه تشدید می شود.

روی هم رفته بی خوابی به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم می شود. اصطلاح بی خوابی اولیه حاکی از آن است که بی خوابی ارتباطی با اختلالات طبی یا جسمانی شناخته شده دیگری ندارد. بی خوابی ثانویه در مواردی بکار می رود که بی خوابی ناشی از اختلالات طبی یا جسمانی یا بیماری های روانی دیگر مانند درد، افسردگی، اضطراب و وابستگی یا قطع مواد دارویی باشد.
مشخصه
بی خوابی اولیه اغلب عبارت است از دشواری در خواب رفتن و بیدارشدن های مکرر یا عدم احساس راحتی پس از بیدارشدن از خواب که حداقل به مدت یک ماه به طول کشیده باشد . این بیماران عموماً جهت  دستیابی به خواب کافی اشتغال ذهنی دارند. هر چه بیمار بیشتر سعی می کند بخوابد، احساس ناکامی و ناراحتیش افزایش می یابد و خواب رفتنش دشوارتر می شود.

 بی خوابی ناشی از اختلالات طبی:
۱- دشواری در خواب رفتن به دلیل هر گونه اختلال دردناک یا ناراحت کننده و ضایعات دستگاه عصبی مرکزی
 ۲- دشواری در دوام خواب به دلایل زیر است :  سندرم های وقفه تنفسی هنگام خواب، خروپف در خواب میوکلونوس شبانه و نشانگان پاهای بیقرار، عوامل مربوط به رژیم غذایی، رویدادهای دوره ای، تأثیرات مستقیم مواد، تأثیرات ترک مواد، بیماری های غددی یا متابولیک، بیماری های عفونی و نئوپلاستیک ( سرطانی ) یا سایر بیماری ها، اختلالات دردناک یا ناراحت کننده، ضایعات یا بیماری های ساقه مغز یا هیپوتالاموس، سن بالا

بی خوابی ناشی از اختلالات روانی یا محیطی:
اضطراب، تغییرات محیطی، اختلال ریتم شبانه روزی خواب، افسردگی، اختلالات استرس پس آسیبی (PTSD)، اسکیزوفرنی .

بی خوابی می تواند یکی ازعوارض ناشی از عصبانیت، افسردگی یا استرس باشد و یا در اثر برخی داروها ایجاد شود. یکی دیگر از اختلالات خواب که منجر به بی خوابی می شود، آپنه ی خواب است. لغت یونانی   ” اپنیا ” به معنای ” بدون تنفس ” است، که این بیماری ۳ نوع است:
۱.        مسدود کننده
۲.        مرکزی

۳.        مختلط

نوع مسدود کننده رایج ترین نوع آن به شمار می رود. در هر ۳ نوع این بیماری، بیمار در حین خواب دچار بریدگی و قطع تنفس می شود. گاهی صدها مرتبه در طول خواب این اتفاق رخ می دهد و حتی یک دقیقه نیز طول می کشد.

اپنیای مسدود کننده در اثر مسدود شدن راه های عبور هوا ایجاد  می شود که در این حالت بافت نرم انتهای گلو به عقب می رود  و راه های عبور هوا را در حین خواب مسدود می کند.

اما در نوع مرکزی، راه عبور هوا مسدود نمی شود، بلکه مغز قادر نیست سیگنال هایی برای تنفس به ماهیچه ها بفرستد .
نوع سوم یا مختلط ، ترکیبی از هر دو است. افراد در هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. این بیماری سبب ابتلا به افزایش فشار خون،  بیماری قلبی،  مشکلات حافظه، افزایش وزن، عدم بارداری و سردرد می شود. افراد مبتلا به ” اپنیا ” در خواب زیاد خرخر می کنند و صدای خرخر کردن گاهی به اوج می رسد. البته این حالت در افراد چاق میانسال بیشتر دیده می شود.

لینکهای مرتبط:

اختلالات خواب
آیا شما دچار اختلال خواب هستید ؟
بهداشت خواب
تعریف بی خوابی
اختلال خواب اعظم خانم

هیپنوتیزم بیدارچیست؟ ، هیپنوتیزم بیدارچگونه است؟، فواید هیپنوتیزم، آیا برای هیپنوتیزم شدن تردید دارید؟ هیپنوتیزم و اثر تلقین ، هیپنوتیزم به تنهایی اثر درمانی ندارد، ارتباط با هیپنوتیزم بیدار، هیپنوتیزم ، هیپنوتیزم درمانی، هیپنوتراپی، بیماری پانیک، هیپنوتیزم بیدار- دکتر حریری

4 دیدگاه ها

  1. محمد گفت:

    سلام وقت بخیر ، بنده فردی ۲۴ ساله هستم و از نخوابیدن ترس دارم به عنوان مثال اگر نخوابیدن بنده از ۱۲ ساعت فراتر رود باعث استرس و اضطراب من میشود و هنگام به خواب رفتن طبش،قلب شدید پیدا میکنم .کلونازپام ۴ میلی / ترانگپین ۲۰۰میلی/ زولپیدم ۲۰میلی / ملاتوتین ۶! نیلی/ترازدون ۱۰۰میلی هرشب استفاده میکنم و هم مشکل به خواب رفتن دارم یعنی حدود ۴/۵ ساعت تو رختخواب هستم خوابم میاد ولی خوابم نمیبره و هم خیلی از خواب بیدار میشم و فوقش ۳ ساعت خواب داشته باشم با این قرص ها ان هم کم عمق … ترس و وسواس فکری و عملی شدید دارم و این مشکل ۵ سال دارمش ترو خدا اگه میشه جواب بدید و یه راه حل ماندگار جلوی پای،بنده قرار دهید،واقعااااااااااا دارم عذاب میکشم …مممنون .باتشکر.

    • سلام محمد عزیز.
      سطر اول نوشته شما مشخص است که مشکل شما از دسته وسواسهای فکری است که با حدود ۱۲ تا ۱۴ جلسه قابل درمان هست.
      برایم سوال پیش آمد که اگر نخوابیدن شما از ۱۲ ساعت فراتر رود، و یا اینکه از “ساعت ۱۲ نیمه شب” فراتر رود؟
      موفق باشید.

  2. حمید گفت:

    با سلام وخدا قوت فردی هستم مذکر ۴۶ ساله از دوران نوجوانی شبها چندین بار از خواب بیدار میشدم وناخنکی به یخچال میزدم ودوباره می خوابیدم ومشکلی هم احساس نمی کردم ولی چند سالی هست از بی خوابی های مکرر وحتی بعضی وقتها از خوابیدن هم وحشت دارم با اینکه خیلی از بی خوابی رنج میبرم .در روزهای آخر هفته که روز بعد ش تعطیلی باشه بهتر میخوابم ولی همچنان چندین بار بیدار میشم .بعضی وقتها آنقدر با استرس بیدار میشم که تمام بدنم از عرق خیس میشه ونمیتونم یک جا آروم بگیرم وحتما باید در محیط باز قرار بگیرم ویا با کسی شروع به صحبت کنم تا کمی اون حالات از بین بره . یعضی وقتها هم حتی میترسم حمام برم که مبادا نفس کم بیارم ،یا برق بره در تاریکی قرار بگیرم .به هر حال بیشتر خوابم تیکه تیکه هست و تو این چند سال نشده یک دفعه چند ساعت پشت سر هم وراحت بخوابم و سرحال از خواب بیدار بشم .از شما راهنمایی میخوام چطور این مشکل را حل کنم؟

    • سلام حمید جان
      بنظر میرسد مشکل اصلی شما اضطراب است که تاثیر گذار در خوابتان شده است . این نوع از بی خوابی ها و بد خوابی ها با هیپنوتیزم قابل درمان است و با روش من حدود ۶ تا ۸ جلسه کاملا از بین می رود. موفق و سلامت باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.