تصورات غلطی که در مورد هیپنوتیزم در جامعه وجود دارد سد مهمی را در راه استفاده عمومی از آن را در جامعه به وجود آورده است .از جمله این تصور که هیپنوتیزم نوعی خواب است. در حالی که تحقیقات مختلف نورولوژیک نشان می دهد که امواج مغز در هیپنوتیزم با خواب متفاوت است علاوه بر آن ازنظر سایکولوژیک هم خصوصیات فرد هیپنوتیزم شده با فردی که به خواب رفته است متفاوت است .
حقایق علمی نشان می دهد افراد فقط در صورت تمایل می توانند هیپنوتیزم شوند و در حین هیپنوتیزم در صورتی که تلقینات ارائه شده با اعتقادات آنها و با خواست آنها مخالف باشد به راحتی در مقابل آن ایستادگی می کنند و بلافاصله پدیده مقاومت بروز میکند و فرد از هیپنوز خارج می شود و چیزی را که مایل نیستند بگویند نخواهند گفت و کاری را که مایل نباشند انجام دهند انجام نخواهند داد. همچنین، افراد در هر مرحله از هیپنوز در صورت تمایل می توانند ازحالت خلسه خارج شوند . همچنین مشخص شده که برعکس تصور حاکم , افراد با هوش هیپنوتیزم پذیری بالاتری نسبت به بقیه افراد جامعه دارند .
بخش دیگر از باورهای غلط در مورد هیپنوتیزم آن است که :
این مهمترین تصور نادرستی است که افراد از هیپنوتیزم دارند . هیپنوتیزم خواب نیست ، بیهوشی هم نیست . علت این پرسش هم ترس ناخودآگاه مردم از مرگ است، زیرا خواب شبیه مرگ است. عدهای هم هیپنوتیزم را شبیه بیهوشی و شاید قویتر از آن تصور می کنند. مردم بدون اینکه خودشان در ظاهر کاملاً آگاه باشند، ناخودآگاه آنها به آنها میگوید که هیپنوتیزم یا خواب هیپنوتیزمی شبیه بیهوشی قوی است و شبیه مرگ است.” در حالیکه هیپنوتیزم نه خواب است و نه بیهوشی . پس در پاسخ به این سوال باید بگویم که چنین چیزی امکان ندارد. حتی اگر هیپنوتراپیست هم عمداً سوژه را به حال خود رها کند و از خلسه هیپنوتیزمی ( و نه خواب ) خارج ننماید، باز هم سوژه خود به خود از خلسه هیپنوتیزمی خارج خواهد شد و دلیل آن این است که به محض اینکه هیپنوتراپیست سوژه را به حال خود رها کند چند دقیقه بعد فوراً خلسه هیپنوتیزمی تبدیل به خواب طبیعی شده و سپس بیدار میشود به این دلیل که این حالت توسط تلقین ایجاد شده است و با قطع جریان تلقین ، این حالت هم به اتمام میرسد.
خیر! اگر هیپنوتیزم درست و توسط کسی که به هیپنوتیزم مسلط است و یک درمانگر آموزش دیده است، انجام شود، هیچ گونه خطری را برای فرد به دنبال ندارد. اما قبول داریم که هیپنوتیزم ناشیانه و آماتور ممکن است خطراتی برای روان و مغز داشته باشد. هیپنوتیزم و درمان آموزش لازم دارد و کسی که می خواهد اقدامی در این زمینه انجام دهد باید اجازه این کار را داشته باشد.
با وجودی که هیپنوتیزم میتواند برای بهبود کارایی به کار گرفته شود امّا نمیتواند افراد را قویتر یا نیرومندتر از توانائیهای فیزیکی موجودشان سازد.
دکترمحمد جواد حریری ، پزشک و هیپنوتراپیست ( هیپنوتیزم درمانگر ) هیپنوتیزم بیداربالینی ایران
مطالب مرتبط
2 دیدگاه ها
با سلام آقای دکتر !
من چند وقتیست که ازدواج کرده ام و بعد از عقد متوجه شدم همسرم با پسر خاله خود به مدت یک سال رابطه داشته و این امر باعث ناراحتی من شد و از این تاریخ به بعد دچار افسردگی شدم و به روانپزشک مراجعه کردم چون دائم به این فکر میکردم که رابطه داشتند چی گفتن به هم دیگه کجا باهم رفتن چی خریدن برای هم دیگه و از این قبیل فکرا که هر بار از همسرم سوال میکردم گوشه ای از این کارهارو برایم تعریف میکرد و با تهدید چیزهای دیگری به من میگفت و دائم الان به این فکر میکنم که نکند ترسیده باشد و چیزهای دیگری را به من نگفته باشد و او در حالی که قبلا پسر خاله خودش را دوست داشته و علاقه شدید به او داشته الان من رت دوست دارد یا به اجبار کنار من زندگی میکند ?
از شما خواهش میکنم مرا کمک کنید یا همسرم را هیپنوتیزم کنید تا واقعیت های گذشته. خودش را به من بگوید یا من را هیپنوتیزم کنید و ذهنم را پاک کنید در ضمن اقای دکتر ارزوی مرگ دارم و از زندگی با این افکار خسته شدم و چند بار اقدام به خودکشی کردم که توسط دیگران پیدا شده و نگذاشته اند خودم را بکشم