اعتبار علمی هیپنوتیزم
۱۳۹۳-۰۶-۲۲
اضطراب اجتماعی
۱۳۹۳-۰۶-۲۲
Show all

میگرن

میگرنمیگرن، هیپنوتیزم بیدار - دکتر حریری

یکی از شایع ترین سردردها، میگرن طیف گسترده ای از مردم دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده است. محققان نشان داده‌اند که انسان قادر است جریان‌های بدنی غیرارادی را تحت کنترل و اراده خود درآورد. از طریق کنترل ارادی جریان‌های غیرارادی بدن این امکان به وجود می‌آید که شخص از تأثیرات استرس بر اعضای خود بکاهد و در نتیجه به درمان اختلالاتی از قبیل میگرن، فشارخون و زخم معده نایل آید… دل‌درد، سردرد، معده‌درد و هزار و یک درد دیگری که گاه و بیگاه سراغ‌ فرد می‌آید و با هیچ دارویی تسکین نمی یابد ، تنها یک زنگ خطر است. بسیاری از درد‌های جسمی افراد ‌بدلیل مشکلات روانی ایجاد می‌شود. این درد‌ها می‌گویند ذهن آرام نیست و روان فرد از مشکلی رنج می‌برد. برخی پزشکان و محققان بر این باورند که روش های غیردارویی ممکن است در برخی موارد از دارو درمانی موثرتر باشد. در بسیاری از مواقع، درمان های دارویی، اثربخشی خود را از دست می دهد وعوارض جانبی این داروها نیز مانعی بزرگ در مصرف آنها توسط بیماران است.ضمن اینکه درد همچنان فرد را می آزارد.

 امروزه هیپنوتراپی  به عنوان روش درمان غیردارویی، اثرپیشگیری کننده خود را در حملات میگرن اثبات کرده است. هیپنوتراپی  روشی است که به فرد کمک می کند تا آگاهی خود را نسبت به فعالیتهای فیزیولوژیک مغزش بالا ببرد و فرد به مرور یاد می گیرد که چطور فعالیت های سیستم عصبی خود را تحت کنترل خود درآورد.

امروزه مطالعات زیادی در زمینه اثر بخشی این روش در بیماران مبتلا به میگرن انجام شده که همین امر موجب شده است که در اغلب کتب تخصصی مغز و اعصاب درمان خط اول میگرن به جای درمان دارویی ، به درمان غیر داروئی توصیه شود .

منشا بسیاری از سردردهای میگرنی اضطراب و استرس است. با توجه به اضطراب واسترس بالایی که در دنیای امروز وجود دارد، شیوع این بیماری بین قشرهای مختلف جوامع بشری افزایش یافته است. استفاده از برخی روش های آرامبخش مانند تنفس عمیق و آرام سازی ماهیچه ها (ریلکسیشن) و یا استفاده از تکنیکهای خود هیپنوتیزمی می توان با از بین بردن اضطراب واسترس به کاهش دردهای میگرنی کمک نمود. ریلکس درمانی از قدیمی ترین روش هایی است که در درمان بیماری های متعدد نقش داشته است . استفاده از هیپنوتراپی یا هیپنوتیزم درمانی و مدیریت اضطراب و استرس که شایع ترین دلیل بروز میگرن اضطراب و استرس بشمار می رود علاوه بر کاهش علائم بیماری میگرن ، تکرار حملات میگرنی را کاهش می دهد . تصویر سازی ذهنی یکی از شیوه های شگفت آور درمان سردردهای میگرنی به شمار می رود، با تمرکز روی تغییر الگوها و اعمال فکری و ایجاد تفکرات مثبت به کاهش سردردهای میگرنی کمک می کند. گاهی تغییر در رژیم غذایی ممکن است سردردهای میگرنی را در مبتلایان کاهش دهد. معمولا افرادی که مستعد ابتلا به این نوع سردرد هستند، به برخی مواد غذایی مانند کافئین، شکلات ، کاکائو، پنیر کهنه و مواد لبنی حساس هستند و پس از مصرف این گونه مواد دچار سردرد های میگرنی می شوند. به طور قطع رعایت این نکات می تواند تاحد زیادی فرد را از شر سردردهای میگرنی خلاص کند. ماساژدرمانی هرچند تاثیری در کاهش دردهای میگرنی ندارد، اما از دفعات ایجاد سردردهای میگرنی می کاهد و با کاهش استرس آن را تا حد قابل ملاحظه ای کم می کند. محققان معتقدند مصرف برخی مکمل ها از قبیل ریبوفلاوین (ویتامین B2) هر چند از دردها کم نمی کند، اما دفعات بروز میگرن را کاهش می دهد. ولی توصیه می شود مصرف مکمل ها تحت نظر پزشک صورت گیرد تا عوارض احتمالی مصرف آن به حداقل برسد. در این میان نمی توان نقش موثر ورزش را نادیده گرفت. این کار شدت و دفعات سردرد را کاهش می دهد. به گفته پزشکان، ورزش به مدت ۴۰ دقیقه و سه بار در هفته به اندازه دارو و روش های آرامبخش ممکن است از بروز سردردهای میگرنی بکاهد.

دکتر حریری ، هیپنوتراپیست ( هیپنوتیزم درمان گر )

 

 و عضو انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.