«متیل فنیدیت «(MPH) با نام تجاری «ریتالین» توسط کمپانی داروسازی «نوارتیس» در سال ۱۹۵۴ به بازار دارویی دنیا عرضه شد. در ابتدا قرار بود این دارو برای درمان افسردگی، خواب آلودگی در طول روز و سندرم خستگی مزمن استفاده شود؛ اما بتدریج با پیشرفت علم و تجربه های گوناگون مشخص شد می توان از این دارو در درمان کودکانی که دچار اختلال بیش فعالی و کم توجهی هستند (ADHD) نیز استفاده کرد. در ابتدا تمام ماجرا از کالجهای آمریکایی و استرالیایی شروع شد. قرص «ریتالین» خواصی شبیه آمفتامین (همان قرصی که به اکستازی مشهور است) دارد. آمفتامین ها گروهی از داروها هستند که از نظر ساختمانی با ناقل های عصبی نوراپی نفرین، اپی نفرین و دوپامین مربوطند و به نام «داروهای مقلد سمپاتیک» یا «محرک سیستم عصبی مرکزی» نیز معروفند. آمفتامین ها معمولاً به شکل پودر سفیدرنگ و گاهی سفید متمایل به قهوه ای روشن یا سفید چرک مشاهده می شوند.
هیپنوتیزم ، هیپنوتیزم درمانی، آموزش خود هیپنوتیزم، پدر هیپنوتیزم ایران، هیپنوتیزم بیدار دکتر حریری
چه کسانی این مواد را مصرف می کنند؟
آمفتامین (ریتالین) اغلب برای بهبود کارآیی، کاهش خواب و ایجاد سرخوشی مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل متأسفانه این ماده به عنوان تقو یت کننده حافظه و تسهیل کننده یادگیری توسط دانشجویان و جوانان در موقع امتحانات ( قرص شب امتحان) و همچنین توسط رانندگان کامیون که خواهان بیداری و توجه طولانی مدت هستند مورد سوء مصرف قرار می گیرد. همچنین به علت اینکه آمفتامین باعث بی اشتهایی می شود برخی افراد از انواع آن به صورت خودسرانه در درمان چاقی استفاده می کنند.
هیپنوتیزم ، هیپنوتیزم درمانی، آموزش خود هیپنوتیزم، پدر هیپنوتیزم ایران، هیپنوتیزم بیدار دکتر حریری
اسامی رایج آمفتامین:
از جمله نام های رایج آن می توان به آیس (ICE)، اسپید (SPEED)، میتسی بوشی (Mitsibushi)، شیشه یا کر یستال (Crystal)، اکستازی (Ecstasy) و ترکیبی از آمفتامین های جایگزین به نام MDMA تحت نام Ecstasy اشاره کرد.
راه های مصرف:
ـ خوراکی: به صورت قرص و گاهی همراه نوشیدنی ها.
ـ تدخین: به همراه سیگار.
ـ استنشاقی: از راه بینی ( انفیه).
ـ تزریق: از این طریق اعتیاد بیشتری ایجاد می گردد.
مصارف طبی
قرص های ریتالین در وهله اول برای درمان یکی از انواع اختلال بیماری های روانی دوران کودکی به نام “بیش فعالی همراه با نقص توجه” استفاده می شود، در مواقعی نیز توسط پزشکان برای درمان بیماران مبتلا به حمله خواب « نارکولپسی» تجویز می شود. همچنین ریتالین به عنوان دارویی با اثر سریع در درمان افسردگی کاربرد دارد.
اثرات مصرف :
از آنجا که ریتالین دارویی است که توسط پزشکان تجویز می شود، مصرف کنندگان تصور می کنند این قرص ها بی خطرند و آن «بدنامی» مواد مخدر را ندارند. در حالی که عوارض مصرف خودسرانه این قرص ها می تواند در حد مواد دیگر نظیر کوکایین و آمفتامین باشد. پزشکان و روانپزشکان با صراحت اعلام می کنند ترک کردن داروهای محرک آمفتامینی نظیر ریتالین و اکستازی، بسیار سخت تر و پیچیده تر از کراک، هروئین و سایر مواد مخدر است. استفاده محدود و کنترل شده ریتالین باعث عادت کردن بدن مصرف کننده به دوزهای پایین و در نتیجه ایجاد علاقه فرد به استفاده از دوزهای بالاتر و حتی مصرف داروهای سنگین تر و خطرناک تر می شود. این دارو به سرعت از راه دهان جذب شده و در عرض یک ساعت علایم آنها شروع می شود. آثار مصرف ۱ تا ۲ روز طول می کشد. این آثار عبارتند از:
۱. ایجاد تحمل و وابستگی شدید
۲. مشکلات رفتاری مانند پرخاشگر ی و بی خوابی
۳. حالت تهوع و استفراغ
۴. احساس سرگیجه و سردرد
۵. تغییرات ضربان قلب و فشار خون (که معمولا به صورت افزایش است ولی در مواردی نیز به شکل کاهش دیده می شود.)
۶. خارش و جوش های پوست
۷. دردهای شکمی، کاهش وزن و مشکلات معده
۸. بروز حالت های روان پریشی (جنون) و علائم شبه اسکیزوفرنیا
۹. بروز افسردگی پس از قطع مصرف
هیپنوتیزم ، هیپنوتیزم درمانی، آموزش خود هیپنوتیزم، پدر هیپنوتیزم ایران، هیپنوتیزم بیدار دکتر حریری
عوارض مصرف مقادیر زیاد ریتالین:
۱. از دست دادن اشتها و سوء تغذیه و کاهش وزن
۲. لرزش و پرش عضلات
۳. تب، تشنج و سردرد
۴. نامنظم شدن ضربان قلب و تنفس که در مواردی می تواند به شکل خطرناکی ادامه پیدا کند
۵. تکرار حرکات و اعمال بی هدف
۶. بروز حالت های پارانویید(سوء ظن)، توهم و هذیان
۷. ضایعات پوستی مزمن و احساس حرکت و جنبش حشرات در زیر پوست
۸. خود کشی و مرگ (تاکنون در چند مورد سوء مصرف ریتالین منجر به مرگ شده است.)
علایم مسمومیت:
خونر یزی مغزی در اثر افز یش شد ید فشارخون، شوک ناشی از افت شد ید فشارخون، افز یش شد ید درجه حرارت بدن، بی نظمی در ضربان قلب، اختلال هوش یاری، تشنج، اغماء و مرگ.
هیپنوتیزم ، هیپنوتیزم درمانی، آموزش خود هیپنوتیزم، پدر هیپنوتیزم ایران، هیپنوتیزم بیدار دکتر حریری
راهکارهای ترک ریتالین
۱. آمفتامین ها به شدت وابستگی ایجاد می کنند. بیمارانی که علایم جنون مثل اسکیزوفرنی را نشان می دهند باید بلافاصله به روانپزشک معرفی شوند. بیمارانی که علایم افسردگی حاد را نشان می دهند به خاطر امکان خودکشی باید به شدت تحت نظارت باشند.
۲. باید به مصرف کنندگان اطمینان خاطر داد که علایم ترک آمفتامین مشتمل بر خستگی، اضطراب، اختلال خواب و افسردگی حداکثر تا روز چهارم پس از ترک زیاد بوده و در عرض یک هفته فروکش خواهد کرد.
۳. معمولاً داروی خاصی برای ترک لازم نمی شود.
۴. در هنگام ترک باید بیماران را تشو یق کرد تا آب کافی بنوشند، روزانه سه وعده غذا مصرف کنند.
۵. ورزش های آرامش بخش انجام دهند و در هوای آزاد راه بروند.
همچنین آمفتامین ها در ادرار ۲ تا ۴ روز پس از مصرف قابل تشخیص است.
هیپنوتیزم ، هیپنوتیزم درمانی، آموزش خود هیپنوتیزم، پدر هیپنوتیزم ایران، هیپنوتیزم بیدار دکتر حریری
منابع
روانشناسی مرضی تحولی، پریرخ دادستان
آسیب شناسی روانی، حسین آزاد
انگیزش و هیجان، جان مارشال ریو، یحیی سید محمدی
انگیزش و هیجان، کریم خداپناهی
روانشناسی فیزیولوژیک، محمد کریم خداپناهی
نویسنده : حامد محقق زاده
10 دیدگاه ها
سلام
استاد عزیز میخواستم بدونم چند نوع هیپنوتیزم داریم و تاثیر کدومش بیشتره ؟ امکانش هست که مشکلم رو به صورت خصوصی به شما ایمیل کنم و به صورت خصوصی جوابم رو به ایمیلم بفرستین؟
سلام شیوا خانم
به طور کلی میشه انواع هیپنوتیزم رو در دو دستهی خود هیپنوتیزم و دگر هیپنوتیزم دستهبندی کرد. چون هیپنوتیزم یا توسط خود شما انجام میشه یا توسط یه متخصص. بنابراین برای مقایسه تاثیر گذاری انواع هیپنوتیزم میتونیم درباره قدرت اثر گذاری دگر هیپنوتیزم و خود هیپنوتیزم صحبت کنیم.
میزان اثر گذاری دگر هیپنوتیزم و خود هیپنوتیزم اگر درست و اصولی انجام بشه تفاوتی نداره. اما نکته مهم اینه که در دگر هیپنوتیزم، فرد هیپنوتیزم کننده باید از موانع ذهنی شما رد بشه. مثلا اگر تن صدا یا آهنگ صدا یا آتوریته فرد هیپنوتیزم کننده برای شما ناخوشایند باشه ممکنه هیپنوتیزم با موفقیت قابل توجهی همراه نباشه.
اما در خود هیپنوتیزم، در صورتی که اون رو اصولی یاد گرفته باشید، دیگه مانعی وجود نداره. چون خود شما هستید که امواج مغزی خودتون رو به حالت آلفا میبرید. بنابراین میشه نتیجه گرفت، اگه خود هیپنوتیزم رو اصولی آموزش ببینید، رسیدن به نتیجه مورد نظر میتونه راحتتر باشه. لازمه متذکر بشم این درصورتی هست که شخص بخواهد برای بهبود وضعیت خودش و یا برخی رفتارهای ناخوشایند و یا … از این قبیل رو از بین ببره کمک کننده خوب و موثری هست اما اگر مشکل فرد بیماری باشه خود درمانی ممکنه وضع رو بدتر بکنه . در بیماریها شخص هیپنوتیزم کننده باید پزشک و یا پزشک متخصص باشه که دوره های هیپنوتیزم بالینی رو هم گذرنده باشه و دارای مدارک لازم باشه.
در انتها توصیه میکنیم اگر تصمیم دارید از دگر هیپنوتیزم برای رفع بیماری ، حل مشکلات یا رسیدن به موفقیت استفاده کنید، حتما به متخصصی که مجوز این کار رو داره مراجعه کنید. اگر هم تصمیم دارید مشکلات زندگیتون رو خودتون حل کنید یا خودتون برای رسیدن به موفقیت از خود هیپنوتیزم استفاده کنید، حتما آموزشهای لازم رو به درستی یاد بگیرید. بله شما می توانید مشلتون را به ایمیل سایت ارسال کنید.
اگه دوست دارید هیپنوتیزم کردن را خودتون یاد بگیرید، روی لینک پایین کلیک کنید:
آموزش خود هیپنوتیزم https://hypnotismbidaar.com/?s=%D8%A2%D9%85%D9%88%D8%B2%D8%B4+%D8%AE%D9%88%D8%AF+%D9%87%DB%8C%D9%BE%D9%86%D9%88%D8%AA%DB%8C%D8%B2%D9%85
آیا از طریق هیبونیزم می شود علاقه و انگیزه برای درس خواند کردن ایجاد کرد؟
سلام سرکار خانم لعیا طریقت
بله با هیپنوتیزم میتوان علاقه و انگیزه برای درس خواندن را ایجاد کرد. همچنین میتوان برای موفقیت های تحصلیی از هیپنوتیزم برای بهبود سطح حافظه ، تمرکز، نحوه مطالعه کردن و رفع اضطراب امتحان و… استفاده کرد و به نتایج بسیار مطلوبی دست یافت. همواره موفق و سربلند باشید.
با عرض سلام. متاسفانه بنده پس از مصرف ۶ ماه ریتالین روزی ۳ عدد برای درس خواندن دچار حمله پانیک شدم که حدود یکماه پس از حمله بدلیل اختلال در تمرکز+احساس حرکت عروق سر +وزوز گوش و احساس صدای زنگ در سر+وسواس شدید فکری کار خودم رو هم از دست دادم و با وجود ۵ ماه درمان با زولوفت ۱۰۰ و هالوپریدول نیم و کلومیپرامین ۲۵ و کلونازپام نیم هنوز افکار وسواسی دارم و احساس زنگ در گوش و سر که تشخیص روانپزشکم اینه که شروع مشکلم پانیک اتک بدنبال سومصرف ریتالین و بدنبال ان اظطراب منتشر و وسواس فکری هستش. واقعن به کمک نیاز دارم داروها هم بشدت خواب اورن روزی ۱۲ ساعت میخوابم نه میتونم درس بخونم نه برم دنبال کار. هیپنوتیزم میتونه درمان بکنه این مشکلات رو
سلام سعید عزیز
در بدو انجام درمان، از مراجعه کننده شرح حال گرفته می شود و سپس تستهای هیپنوتیزم پذیری که تعیین کننده قطعی پاسخ به پرسش شماست. افراد بسیاری با مشکل پانیک اتک ، اضطراب، افسردگی، وسواس و مشکلات خواب مراجعه کرده و تحت درمان هیپنوتیزمی قرار گرفته اند و نتایج خوب و موثری نیز دریافت کرده اند. جهت تعیین نوبت ویزیت میتوانید با مطب تماس بگیرید. موفق و سلامت باشید.
سلام. آیا مصرف یکماهه این دارو و روزی نصف قرص اعتیاد آور است و عوارض دارد؟؟ من دانشجو هستم و بخاطر مشغله کاری زیاد و نداشتن وقت و درگیری فکری و نداشتن تمرکز میخوام از این دارو استفاده کنم.
سلام شیمای عزیز
هر چند براساس نظرات کارشناسان و متولیان حوزه اعتیاد کشور، در حال حاضر گل و شیشه با بیشترین اقبال از سوی مصرفکنندگان مواد مخدر مواجه هستند، ولی به گفته اکثر این افراد دروازه ورود دانشجویان به اعتیاد، مصرف قرص ریتالین است که متاسفانه با تبلیغات غلطی که در جمع های دانشجویی درخصوص آن صورت می گیرد، شاهد مصرف این قرص در بین دانشجویان بالاخص در ایام امتحانات هستیم. داروها خصوصا ریتالین حتما باید توسط پزشک متخصص تجویز شود. خود درمانی گاهی عوارض بدون بازگشت را بهمراه دارد. موفق باشید
سلام وقت بخیر من یه سوال خیلی صریح و روشن دارم … شما در تجربه هیپنوتیرم کردن بیمارتون به زندگی های گذشته هم رجوع میکنید چون من کتابی خوندم درمورد این مسله که ریشه برخی بیماریها یا مشکلات ما صرفا در این زندگی که الان توش هستیم نیست . ممنون میشم پاسخ مرا بدهید .
سلام خانم باقری عزیز
اگر منظور شما تناسخ هست خیر تناسخ در هیپنوتیزم بالینی جایگاهی ندارد و در درمان موثر نیست . در درمان برخی از بیماریها گاهی نیاز است به بیمار بازگشت سنی داده شود که در درمان موثر است و من در درمانم اگر لازم باشد بازگشت سنی میدهم. موفق باشید.