هیچکس نمیتواند عقاید منفیای که در پسزمینه ذهنش وجود دارد را کتمان کند اما میتواند از رشد و پیشرفت این افکار و تبدیل آنها به واقعیت جلوگیری کند. گفته جالبی وجود دارد که می گوید : نمیتوانید پرندهای را از پرواز کردن در اطراف خانهتان باز دارید اما میتوانید نگذارید که روی پشتبام شما لانه بسازد، این موضوع در مورد افکار و عقاید انسانها نیز صدق میکند.
این کار ساده است. سعی کنید چیزی که معمولا به آن فکر میکنید و یا تجسم می کنید مثبت باشد. تنها راهی که میتوانید از شر فکرکردن و تجسم به موضوعاتی که مورد علاقه شما نیست نجات یابید این است که آنها را جایگزین افکار و تجسم مثبت کنید. اگر با فکر منفی بجنگید افکار مثبت در شما قویتر و پررنگتر میشود. وقتی افکار بد به سراغ شما میآید به یک موضوع جالب خوشحالکننده فکر و واقعا آن را حس و تجسم کنید. جزئیات آن را تصورو تجسم کنید. با صدا و با احساس قوی، این کار را تا حدی ادامه دهید که این تفکر واضح شود. در این زمان است که افکار منفی بهسرعت میمیرند مگر اینکه شما آنها را تغذیه کنید تا زنده بمانند.
همیشه و در همه حال به چیزهای خوب و مقدس فکر کنید و با این کار افکار و زندگی خود را در دست بگیرید. درواقع شما باید مراقب حرفهایی که به خود میزنید و تصاویری را که در ذهن تجسم می کنید ، باشید. اگر افکار خود را کنترل نکنید به راحتی میتوانید به خودتان حرفهای بیاساسی بزنید که شما را نابود میکند و واقعیت شما نیست. اگر احساس افسردگی، عصبانیت، ترس و… شدید دارید از خود بپرسید چه چیز باعث نگرانی است، وقتی متوجه شدید مساله چه بوده خیلی راحت به خودتان بگویید این افکار نهتنها کمکی نمیکند بلکه مضر هم است.
بسیاری از مردم، مخصوصا مجردها، این تجسم اشتباه را دارند که افکار آنها زندگی مجزایی از آنها دارند. بهطوری که افکار آنقدر قوی هستند که به فرد دیکته میکنند که چه چیزی وارد سر آنها شود. واقعیت این است که هر کس کنترل خود را در دست دارد ولی گاهی اوقات این عذر را میآوریم که شیطان است که افکار را کنترل میکند و ما بسیار ضعیف هستیم که در مقابل او مقاومت کنیم؛ این حرف کاملا غیرمنطقی است باید بدانید که چیزی که درون شماست بزرگتر از آن چیزی است که در دنیا وجود دارد.
باید با خود مهربان باشید و همین باعث خواهد شد که افکار منفی را از خود دور کنید. چیزی که نحوه زندگی انسانها را مشخص میکند، تفسیر و نوع دیدشان نسبت به وقایع است نه خود وقایع.کلمات تاثیر بسیاری بر افکار و احساسات ما میگذارند، کلمات میتوانند ما را بسیار هیجانزده، متاثر یا خوشحال کنند. هیچگاه به مشکلات و سختیهای زندگی نفرین نفرستید این فکر که دنیا پر از مشکل است را از ذهن خود دور کنید.
بسیاری از مردم افکار منفی را در زندگیشان مدنظر قرار داده و مدام در مورد آن صحبت میکنند. اگر به تمام لحظات زندگی فکر کنید و آنرا تجسم کنید ، میبینید زندگی شما لحظات لذتبخش داشته پس چرا به آنها فکر نکنیم. فراموش نکنید افکار منفی میتواند یک روز سفید را خاکستری نشان دهد و روحیه شما را تضعیف کند؛ شما میتوانید این افکار را از خود دور کنید کافی است کمی اراده داشته باشید. به چیزهای خوب و مهم زندگی بیندیشید تجسم خلاق داشته باشید و آنها را تمرین کنید.
با سلام و سپاس از همه بخصوص دکتر حریری,میخوام بدونم چه راه حل هایی برای جلوگیری از عجله در کارها میتونه باشه?همچنین حساسیت بیش از حد نسبت به کارای روزانه ام که وقتی موفق نمیشم خیلی ناراحت میشم وعذاب میکشم وبه تواناییم شک میکنم در کل ادم حساسی هستم وخودمو خیلی ناراحت میکنم سر هرچی!!
سلام سمیه جان.
قسمتی از اینها نشان اضطراب و قسمتی هم افسردگیهای ناشی از ناکامیها است . گاهی هم کمال گرایی ها این حالات را ایجاد میکنند. سه راه حل دارویی و روانکاوانه و هیپنوتیزمی دارد، اگر از آن دو نتیجه نگرفتید، آخرینش منم! موفق باشید.
با تکرار دائمی این عبارت ها ، شخصیت درونی خود را همواره قدرتمند،با نشاط ، زیبا و خلاق نگه دارید :
– من اهل تغییر و در حال رشد هستم .
– من سرحال و شاداب هستم .
– من آرام و مسلط هستم .
– من صمیمی و مهربان هستم .
– من آینده ای درخشان دارم .
– من همواره در پناه لطف خدای مهربانم هستم .
– من تاثیرگذار و خلاق هستم .
– من در مشکلات صبور و مقاوم هستم .
– من زیبا ، خوب ، موفق و محبوب خداوند هستم
– من سرشار از انرژی الهی ام .
– من جسمی سالم و زیبا دارم .
– من تمرکزی عالی و حافظه ای بی نظیر دارم .
– من ……………………
– اگر کسی در بخش منفی خود و دیگران بماند ، به فردی منزوی ، افسرده و خجالتی و زودرنج و آسیب پذیر و منفی باف و ترسو تبدیل می شود.
– اگر کسی فقط در بخش مثبت خود بماند و به منفی های خود توجه مثبت نکند ، به فردی خودپسند ، خود محور ، سلطه جو و انتقاد گر و ناآرام و عصبی تبدیل میشود و دوستان صمیمی خود را از دست میدهد .
مثبت اندیشی به ما کمک می کند که بتوانیم تغییرات مفیدی در رفتار، گفتار، کار و زندگی خود ایجاد کنیم
چیزی که نحوه زندگی انسانها را مشخص میکند، تفسیر و نوع دیدشان نسبت به وقایع بیرونی است نه خود آن وقایع.
سرمنشأ مثبت اندیشی از باورهای ما میآید. باورها و اعتقادات هر فرد و نوع برداشتش از زندگی و وقایع آن است که او را به سمت و سوی خوشبختی و یا بدبختی میبرد. هر اتفاقی که در زندگی ما پیش میآید از نظر ما یا خوشایند است یا ناخوشایند.پس هر امری میتواند باعث خوشحالی و خوشبختی ما و یا باعث ناکامیو ناراحتی ما شود.
کلمات نیز تأثیر بسیاری بر افکار و احساسات ما میگذارند. کلمات میتواند ما را بسیار هیجان زده، متأثر یا خوشحال کند. پس دقت کنید کلماتتان را در جهت مثبت و زیبا کردن افکار و احساساتتان به کار ببرید.
به کاربردن واژه ها و عبارات تأکیدی مثبت در زیباتر شدن افکار و اعمال ما و بهبود کیفیت زندگیمان تأثیر بسیار زیادی دارد و باعث ایجاد شور و شوق در زندگی میشود. مثل این جمله: «من شایسته موفقیت هستم و همیشه به اهدافم میرسم.»
هیچگاه مشکلات و سختیهای زندگیتان را لعنت و نفرین نکنید. این فکر که دنیا سرشار از مشکل است را دور بریزید و در عوض هرگاه موقعیت نامطلوب یا مسئله ناخوشایندی در زندگیتان پیش آمد، به دنبال راههای مثبت و طلایی برای حل آن مسائل باشید. به کار بردن این روش باعث ایجاد رضایت در شما و حل شدن مسائل زندگیتان به گونه ای مثبت و خوب میشود.
نحوه اظهار نظر کردن در مورد دیگران و کارهایشان نیز بسیار مهم است. سعی کنید سریع و منفی در مورد چیزی اظهار نظر نکنید. ابتدا در مورد آن فکر کنید بعد نظر خود را از جنبه مثبت مطرح کنید تا تأثیر بیشتری بر مخاطبتان داشته باشد.
در اطراف همگی ما افراد منفی بافی هستند که با افکار و گفتار منفی شان سعی دارند، باعث تضعیف روحیه ما شوند. سعی کنید تا حد امکان با چنین افرادی همنشین نشوید.
بسیاری از مردم افکار منفی را در زندگیشان مد نظر قرار داده و به آنها بها میدهند.حتی در صحبتهایشان با یکدیگر مدام از سختیهای کارشان، کم خوابیهای شبانه، نداشتن استراحت گله میکنند و همین امر تأثیر منفی بر فکر آنها گذاشته و باعث خستگی و ناامیدی شان میشود.
مطمئن باشید که اطرافیانتان هیچ علاقه ای به شنیدن سخنان منفی شما ندارند.سعی کنید در مورد جنبه های مثبت زندگی و کارتان برای دیگران صحبت کنید.زیرا شنیدن آنها میتواند برای دیگران هم جالب باشد.
به نظر شما بهتر نیست که ما به جای اینکه فقط به مشکلات، بی عدالتی ها، گرانی و تورم، بی پولی، بیکاری و هزاران فکر منفی دیگر تمرکز کنیم، به اینکه در زندگیمان بسیاری از اوقات کارها درست و خوب پیش میروند فکر کنیم و از این موضوع شگفت زده شویم و به جای گله و شکایت از زندگی و کار، هر جا که هستیم از وفور نعمت و ثروت و خوش اقبالی صحبت کنیم؟
ممکن است شما در آخرین سفرتان از اینکه هواپیما چند ساعت تأخیر داشته و مجبور شده اید چند ساعت از وقتتان را در فرودگاه بگذرانید، بسیار ناراحت و معترض باشید و تا چند روز از تأخیر پرواز و خستگی مفرط خود به خاطر معطلی در فرودگاه، با ناراحتی و دلخوری برای دوستان و همکارانتان تعریف کنید. ولی آیا تا به حال از پروازهای خوب، راحت، به موقع و به سلامت خود بسیار خوشحال شده اید و آیا آنها را بارها برای دوستانتان تعریف کرده اید؟
وقتی از شما میپرسند آیا امروز روز خوبی داشته اید، چه جوابی میدهید؟ آیا جواب میدهید: «روز بسیار سخت و طاقت فرسایی بود.» یا میگویید: «روز خوبی داشتم. خدا را شکر همه چیز بر وفق مراد بود.»
اگر به تمام لحظات زندگیمان فکر کرده و آنها را مرورکنیم،میبینیم که در طول زندگی لحظات خوشایند و لذت بخش زیادی برای ما رخ داده است.پس چرا به جای فکر کردن به لحظات شاد و زیبای زندگیمان به لحظات سخت فکر کنیم؟
فراموش نکنید که افکار منفی میتواند یک روز سفید را خاکستری نشان دهد و افکار مثبت حتی یک روز خاکستری را زیبا و سفید میکند.
به طورکلی مثبت اندیشی و افکار منفی هر دو به صورت مسری از فردی به فرد دیگر سرایت میکند. شما میبایست سعی کنید به جای اینکه اجازه دهید افکار منفی دیگران بر شما تأثیر بگذارد و روحیه شما را تضعیف کند، با گفتار مثبت خودتان اندیشه ها و افکار مثبت را به دیگران منتقل کنید و به آنها بیاموزید که افکار منفی شان را کنار گذاشته و اندیشه های مثبت را جایگزینش کنند. با این کار شما میتوانید هم به اطرافیان خود کمک کرده و هم روحیه مثبت اندیشی خود را تقویت کنید.
هرگاه حادثه ناراحت کننده ای در زندگیتان پیش آمد، به جای اینکه مأیوس و نگران شوید، آن را به فال نیک گرفته و به این فکر کنید که قطعا” راه دیگری برای سعادت و خوشبختی شما گشوده شده و میبایست آن راه را بیابید.
سعدی در بیت زیر به زیبایی این موضوع را بیان میکند:
«خدا گر به حکمت ببندد دری
به رحمت گشاید در دیگری»
به فرض اگر شما شغلتان را از دست داده اید، پیشنهاد میکنم به جای تأسف و ناراحتی، خوشحال باشید زیرا این مسئله پیام مثبتی برای شما دارد. از دست دادن شغلتان بدین معناست که شما باید وارد کار جدید و بهتری شوید و فراموش نکنید که در هر امری حتی به ظاهر ناراحت کننده، جایی برای خوشحالی و موفقیت وجود دارد.
نوع نگرش و تفکرات هر انسانی نشاندهنده شخصیت، اعتقاد و باورهای او میباشد و ناشی از نحوه توجیه و تفسیر تجربیاتش است.
خوش بینی نیز میبایست عاقلانه باشد . نباید خوش بینی را با اعتماد کورکورانه به هر کسی یا چیزی اشتباه بگیریم. مثلا” در سرمایه گذاری در هر نوع فعالیتی بهتر است هم خوش باشیم و هم در کنار آن با نگاهی نقادانه و دقیق جلو برویم. نظر نقادانه به شما کمک میکند که جلوی هدر رفتن سرمایه تان را بگیرید و دقیق ترو بهتر تصمیم بگیرید. اگر قرار است در کاری سرمایه گذاری کنید بهتر است، ۷۰% با دید خوشبینانه و ۳۰% با دید نقادانه جلو بروید و در مورد آن کار تفکر و بررسی کرده و سپس تصمیم گرفته و اقدام کنید.
سلام دکتر حریری
من ۳۴ سالمه و حدود ۶ ساله که دچار بیماری وسواس هستم . از کودکی به واسطه اینکه یکی از اقوام نزدیکم دچار این بیماری بود فکر میکردم من نیز دچار این بیماری شوم که متاسفانه اینطور شد . آیا من بخاطر این تفکر منفی دچار این بیماری شده ام یا وسواس یک بیماری ارثی است ؟
سلام لیلا خانم .
روی تک تک مواردی که موجب نارضایتی شما شده باید بطور موشکافانه ای صحبت و بررسی کرد و بنظر بهتر است از طریق جلسات روانشناسی و بررسی خطاهای شناختی این کار انجام شود . تیم روان شناسان ما در خدمت شما هستند در صورت تمایل تماس بگیرید . موفق باشید .
۳۰ فروردین
با بر زبان آوردن کلمات آرامش ، خونسردی و متانت ، لغت درمانی کنید . هر روز این کلمات نیرومند و التیام بخش را با خود بگویید . بگذارید تکرار این کلمات نگرش های اضطراب آور شما را اصلاح کند .
۲۴ فروردین
اگر می خواهید ذهن شما همواره در صلح و آرامش باشد ، مراقب شیوه حرف زدن خود باشید ، هر روز را با تائید نگرش های صلح آمیز ، خوشایند و شادمانه شروع کنید . به این ترتیب روزهایتان دلپذیر و موفقیت آمیز خواهد شد.
۲۱ فروردین
آموختن دوست داشتن خودتان ارزش عملی دارد . از آنجا که باید زمان زیادی را با خودتان سپری کنید ، یاد بگیرید لذت و شادمانی را در خودتان جستجو کنید ، نه در روابطتان .
۱۷ فروردین
اگر به فکر نیازمندی و فقدان باشید ، در زندگی تان فقدان و نیازمندی خلق می کنید . الگوی فکری تان را با الگوی فراوانی جابجا کنید و باور داشته باشید که خداوند اکنون در حال آوردن فراوانی و وفور به زندگی شماست .
۱۵ فروردین
رها شوید و تحت اراده خداوند قرار بگیرید . به او اجازه دهید زندگی تان را بر عهده بگیرد و آنرا کنترل کند . او می داند چطور این کار را انجام دهد .
۱۳ فروردین
افکار شکلی از پیوستگی طبیعی دارند فرد منفی نگر گرایش دارد به نتایج منفی خودش جذب شود و فرد مثبت نگر دنیای اطراف خود را به گونه ای مثبت فعال می کند .
۱۲ فروردین
شادمانی ما وابسته به عادتی ذهنی است که آنرا پرورش می دهیم . بنابر این هر روز تفکر شاد بودن را تمرین کنید . شاد و بشاش باشید و عادت شادمانی را رشد دهید ، تا زندگی تان جشنی مستمر بشود .
من فاطمه هستم ۲۸ سالمه . از سایت شما خیلی خوشم اومده اگر اجازه بدید در این قسمت که مطلب تفکر مثبت هست هرروز یک پیام مثبت بگذارم . از مدیر سایت هم تشکر میکنم .
معجزه تفکر مثبت ” نورمن وینسنت پیل “وینسون چرچیل می گفت وقتی می خواهیم روی حافظه نقش و نگاری حک کنیم ، نقل قول ها افکار خوبی بدست می دهند . اگر نقل قولی عقیده خوبی را مطرح کند ، هرچه طولانی تر باشد مهم تر است . از بن فرانکلین که می گوید ” کسی که بتواند شکیبا باشد ، می تواند هر آنچه اراده می کند به دست بیاورد . ”
از توماس کارلایل در باره استقامت که می گوید ” هر کار برجسته ای در ابتدا غیر ممکن است . ”
از امرسون که می گوید ” هیچ چیز فوق العاده ای هرگز بدون شور و اشتیاق بدست نمی آید . ”
اول فروردین
وقتی از صمیم قلب با نگرش با تمام وجود سازگار شوید و با اصول مثبت به پیش بروید ، می توانید کارهای خارق العاده انجام دهید .
46 دیدگاه ها
با سلام وخسته نباشید حضور دکتر محترم
میخاستم بدونم فایل صوتی برای تقویت مثبت اندیشی وجود دارد یا نه؟ممنون میشم کمکم کنید
با سلام و سپاس از همه بخصوص دکتر حریری,میخوام بدونم چه راه حل هایی برای جلوگیری از عجله در کارها میتونه باشه?همچنین حساسیت بیش از حد نسبت به کارای روزانه ام که وقتی موفق نمیشم خیلی ناراحت میشم وعذاب میکشم وبه تواناییم شک میکنم در کل ادم حساسی هستم وخودمو خیلی ناراحت میکنم سر هرچی!!
سلام سمیه جان.
قسمتی از اینها نشان اضطراب و قسمتی هم افسردگیهای ناشی از ناکامیها است . گاهی هم کمال گرایی ها این حالات را ایجاد میکنند. سه راه حل دارویی و روانکاوانه و هیپنوتیزمی دارد، اگر از آن دو نتیجه نگرفتید، آخرینش منم! موفق باشید.
سلام جناب استاد
سایت بسیار پر محتوائی دارید مرسی از اینکه زحمت می کشید و بفکر مردم هستید . خدا شما رو حفظ کنه .
سلام ریحانه خانم
متشکرم و از اینکه سایت مورد استفاده شما و سایرین قرار میگیرد خشنودم . خداوند شما را هم حفظ نماید وموفق و موید باشید.
با تکرار دائمی این عبارت ها ، شخصیت درونی خود را همواره قدرتمند،با نشاط ، زیبا و خلاق نگه دارید :
– من اهل تغییر و در حال رشد هستم .
– من سرحال و شاداب هستم .
– من آرام و مسلط هستم .
– من صمیمی و مهربان هستم .
– من آینده ای درخشان دارم .
– من همواره در پناه لطف خدای مهربانم هستم .
– من تاثیرگذار و خلاق هستم .
– من در مشکلات صبور و مقاوم هستم .
– من زیبا ، خوب ، موفق و محبوب خداوند هستم
– من سرشار از انرژی الهی ام .
– من جسمی سالم و زیبا دارم .
– من تمرکزی عالی و حافظه ای بی نظیر دارم .
– من ……………………
– اگر کسی در بخش منفی خود و دیگران بماند ، به فردی منزوی ، افسرده و خجالتی و زودرنج و آسیب پذیر و منفی باف و ترسو تبدیل می شود.
– اگر کسی فقط در بخش مثبت خود بماند و به منفی های خود توجه مثبت نکند ، به فردی خودپسند ، خود محور ، سلطه جو و انتقاد گر و ناآرام و عصبی تبدیل میشود و دوستان صمیمی خود را از دست میدهد .
زیبا خانم از شما به خاطر مطلب زیبایتان سپاسگزارم . موفق باشید.
مثبت اندیشی به ما کمک می کند که بتوانیم تغییرات مفیدی در رفتار، گفتار، کار و زندگی خود ایجاد کنیم
چیزی که نحوه زندگی انسانها را مشخص میکند، تفسیر و نوع دیدشان نسبت به وقایع بیرونی است نه خود آن وقایع.
سرمنشأ مثبت اندیشی از باورهای ما میآید. باورها و اعتقادات هر فرد و نوع برداشتش از زندگی و وقایع آن است که او را به سمت و سوی خوشبختی و یا بدبختی میبرد. هر اتفاقی که در زندگی ما پیش میآید از نظر ما یا خوشایند است یا ناخوشایند.پس هر امری میتواند باعث خوشحالی و خوشبختی ما و یا باعث ناکامیو ناراحتی ما شود.
کلمات نیز تأثیر بسیاری بر افکار و احساسات ما میگذارند. کلمات میتواند ما را بسیار هیجان زده، متأثر یا خوشحال کند. پس دقت کنید کلماتتان را در جهت مثبت و زیبا کردن افکار و احساساتتان به کار ببرید.
به کاربردن واژه ها و عبارات تأکیدی مثبت در زیباتر شدن افکار و اعمال ما و بهبود کیفیت زندگیمان تأثیر بسیار زیادی دارد و باعث ایجاد شور و شوق در زندگی میشود. مثل این جمله: «من شایسته موفقیت هستم و همیشه به اهدافم میرسم.»
هیچگاه مشکلات و سختیهای زندگیتان را لعنت و نفرین نکنید. این فکر که دنیا سرشار از مشکل است را دور بریزید و در عوض هرگاه موقعیت نامطلوب یا مسئله ناخوشایندی در زندگیتان پیش آمد، به دنبال راههای مثبت و طلایی برای حل آن مسائل باشید. به کار بردن این روش باعث ایجاد رضایت در شما و حل شدن مسائل زندگیتان به گونه ای مثبت و خوب میشود.
نحوه اظهار نظر کردن در مورد دیگران و کارهایشان نیز بسیار مهم است. سعی کنید سریع و منفی در مورد چیزی اظهار نظر نکنید. ابتدا در مورد آن فکر کنید بعد نظر خود را از جنبه مثبت مطرح کنید تا تأثیر بیشتری بر مخاطبتان داشته باشد.
در اطراف همگی ما افراد منفی بافی هستند که با افکار و گفتار منفی شان سعی دارند، باعث تضعیف روحیه ما شوند. سعی کنید تا حد امکان با چنین افرادی همنشین نشوید.
بسیاری از مردم افکار منفی را در زندگیشان مد نظر قرار داده و به آنها بها میدهند.حتی در صحبتهایشان با یکدیگر مدام از سختیهای کارشان، کم خوابیهای شبانه، نداشتن استراحت گله میکنند و همین امر تأثیر منفی بر فکر آنها گذاشته و باعث خستگی و ناامیدی شان میشود.
مطمئن باشید که اطرافیانتان هیچ علاقه ای به شنیدن سخنان منفی شما ندارند.سعی کنید در مورد جنبه های مثبت زندگی و کارتان برای دیگران صحبت کنید.زیرا شنیدن آنها میتواند برای دیگران هم جالب باشد.
به نظر شما بهتر نیست که ما به جای اینکه فقط به مشکلات، بی عدالتی ها، گرانی و تورم، بی پولی، بیکاری و هزاران فکر منفی دیگر تمرکز کنیم، به اینکه در زندگیمان بسیاری از اوقات کارها درست و خوب پیش میروند فکر کنیم و از این موضوع شگفت زده شویم و به جای گله و شکایت از زندگی و کار، هر جا که هستیم از وفور نعمت و ثروت و خوش اقبالی صحبت کنیم؟
ممکن است شما در آخرین سفرتان از اینکه هواپیما چند ساعت تأخیر داشته و مجبور شده اید چند ساعت از وقتتان را در فرودگاه بگذرانید، بسیار ناراحت و معترض باشید و تا چند روز از تأخیر پرواز و خستگی مفرط خود به خاطر معطلی در فرودگاه، با ناراحتی و دلخوری برای دوستان و همکارانتان تعریف کنید. ولی آیا تا به حال از پروازهای خوب، راحت، به موقع و به سلامت خود بسیار خوشحال شده اید و آیا آنها را بارها برای دوستانتان تعریف کرده اید؟
وقتی از شما میپرسند آیا امروز روز خوبی داشته اید، چه جوابی میدهید؟ آیا جواب میدهید: «روز بسیار سخت و طاقت فرسایی بود.» یا میگویید: «روز خوبی داشتم. خدا را شکر همه چیز بر وفق مراد بود.»
اگر به تمام لحظات زندگیمان فکر کرده و آنها را مرورکنیم،میبینیم که در طول زندگی لحظات خوشایند و لذت بخش زیادی برای ما رخ داده است.پس چرا به جای فکر کردن به لحظات شاد و زیبای زندگیمان به لحظات سخت فکر کنیم؟
فراموش نکنید که افکار منفی میتواند یک روز سفید را خاکستری نشان دهد و افکار مثبت حتی یک روز خاکستری را زیبا و سفید میکند.
به طورکلی مثبت اندیشی و افکار منفی هر دو به صورت مسری از فردی به فرد دیگر سرایت میکند. شما میبایست سعی کنید به جای اینکه اجازه دهید افکار منفی دیگران بر شما تأثیر بگذارد و روحیه شما را تضعیف کند، با گفتار مثبت خودتان اندیشه ها و افکار مثبت را به دیگران منتقل کنید و به آنها بیاموزید که افکار منفی شان را کنار گذاشته و اندیشه های مثبت را جایگزینش کنند. با این کار شما میتوانید هم به اطرافیان خود کمک کرده و هم روحیه مثبت اندیشی خود را تقویت کنید.
هرگاه حادثه ناراحت کننده ای در زندگیتان پیش آمد، به جای اینکه مأیوس و نگران شوید، آن را به فال نیک گرفته و به این فکر کنید که قطعا” راه دیگری برای سعادت و خوشبختی شما گشوده شده و میبایست آن راه را بیابید.
سعدی در بیت زیر به زیبایی این موضوع را بیان میکند:
«خدا گر به حکمت ببندد دری
به رحمت گشاید در دیگری»
به فرض اگر شما شغلتان را از دست داده اید، پیشنهاد میکنم به جای تأسف و ناراحتی، خوشحال باشید زیرا این مسئله پیام مثبتی برای شما دارد. از دست دادن شغلتان بدین معناست که شما باید وارد کار جدید و بهتری شوید و فراموش نکنید که در هر امری حتی به ظاهر ناراحت کننده، جایی برای خوشحالی و موفقیت وجود دارد.
نوع نگرش و تفکرات هر انسانی نشاندهنده شخصیت، اعتقاد و باورهای او میباشد و ناشی از نحوه توجیه و تفسیر تجربیاتش است.
خوش بینی نیز میبایست عاقلانه باشد . نباید خوش بینی را با اعتماد کورکورانه به هر کسی یا چیزی اشتباه بگیریم. مثلا” در سرمایه گذاری در هر نوع فعالیتی بهتر است هم خوش باشیم و هم در کنار آن با نگاهی نقادانه و دقیق جلو برویم. نظر نقادانه به شما کمک میکند که جلوی هدر رفتن سرمایه تان را بگیرید و دقیق ترو بهتر تصمیم بگیرید. اگر قرار است در کاری سرمایه گذاری کنید بهتر است، ۷۰% با دید خوشبینانه و ۳۰% با دید نقادانه جلو بروید و در مورد آن کار تفکر و بررسی کرده و سپس تصمیم گرفته و اقدام کنید.
دوست خوبم
ممنون از مطلب زیبایتان . موفق باشید .
سلام دکتر حریری
من ۳۴ سالمه و حدود ۶ ساله که دچار بیماری وسواس هستم . از کودکی به واسطه اینکه یکی از اقوام نزدیکم دچار این بیماری بود فکر میکردم من نیز دچار این بیماری شوم که متاسفانه اینطور شد . آیا من بخاطر این تفکر منفی دچار این بیماری شده ام یا وسواس یک بیماری ارثی است ؟
سلام سمانه عزیز .
هر دو مورد میتواند در ایجاد بیماری دخیل باشد . موفق باشید .
واقعیت اینه که خودم خیلی سعی می کنم مثبت باشم ولی انقدر که مسائل منفی برام پیش می اید و دقیقا بر خلاف ان چیزی که فکر می کنم برایم اتفاق می افتد
سلام لیلا خانم .
روی تک تک مواردی که موجب نارضایتی شما شده باید بطور موشکافانه ای صحبت و بررسی کرد و بنظر بهتر است از طریق جلسات روانشناسی و بررسی خطاهای شناختی این کار انجام شود . تیم روان شناسان ما در خدمت شما هستند در صورت تمایل تماس بگیرید . موفق باشید .
سلام، من پیروز هستم ۳۰ سالمه
سایت بسیار خوبی دارید و من سعی میکنم بیشتر مطالبتونو بخونم
مرسی
۳۱ فروردین
از انجام کار خیر دریغ مکن تا خداوند رحمتش را از تو دریغ نکند .
۳۰ فروردین
با بر زبان آوردن کلمات آرامش ، خونسردی و متانت ، لغت درمانی کنید . هر روز این کلمات نیرومند و التیام بخش را با خود بگویید . بگذارید تکرار این کلمات نگرش های اضطراب آور شما را اصلاح کند .
۲۹ فروردین
با صبر نکردن بر مشکلات ، زحمات خود را از بین نبرید .
۲۸ فروردین
یکی از عواملی که موجب می شود از زندگی احساس رضایت کنید این است که به گونه ای موثر و به خوبی از عهده مشکلات بر آیید .
۲۷ فروردین
دل را از هر آلودگی مصون دار که خود بیشترین آسیب را می بینی .
۲۶ فروردین
تندروی یا سستی در کارها همیشه مانع پیشرفت است .
۲۵ فروردین
در زندگی برخی فرصت ها با عصبانیت از بین می رود پس مواظب باشید.
۲۴ فروردین
اگر می خواهید ذهن شما همواره در صلح و آرامش باشد ، مراقب شیوه حرف زدن خود باشید ، هر روز را با تائید نگرش های صلح آمیز ، خوشایند و شادمانه شروع کنید . به این ترتیب روزهایتان دلپذیر و موفقیت آمیز خواهد شد.
۲۳ فروردین
معجزه ها در هر اندازه ای وجود دارند . اگر شروع به باور معجزات کوچک کنید ، می توانید معجزات بزرگتر را درک کنید .
۲۲ فروردین
خجالتی نباش والا فرصت ها را از دست می دهی .
۲۱ فروردین
آموختن دوست داشتن خودتان ارزش عملی دارد . از آنجا که باید زمان زیادی را با خودتان سپری کنید ، یاد بگیرید لذت و شادمانی را در خودتان جستجو کنید ، نه در روابطتان .
۲۰ فروردین
باور کنید همه منابعی که شما به آن نیاز دارید ، در ذهن خودتان هست . این فرمولی است که به راستی کارآئی دارد .
۱۹ فروردین
اگر کمک به دیگران نمائید تا بتوانند از عهده مشکلاتشان بر بیایند موجب می شود راحت تر از عهده مشکلات خودتان بر آیید .
۱۸ فروردین
افراد با کفایت کارها را به راحتی و با حداقل تلاش انجام می دهند و با چنین عملی ، بیشترین قدرت را کسب می کنند .
۱۷ فروردین
اگر به فکر نیازمندی و فقدان باشید ، در زندگی تان فقدان و نیازمندی خلق می کنید . الگوی فکری تان را با الگوی فراوانی جابجا کنید و باور داشته باشید که خداوند اکنون در حال آوردن فراوانی و وفور به زندگی شماست .
۱۶ فروردین
این لحظه برای تسلیم شدن زود است .
۱۵ فروردین
رها شوید و تحت اراده خداوند قرار بگیرید . به او اجازه دهید زندگی تان را بر عهده بگیرد و آنرا کنترل کند . او می داند چطور این کار را انجام دهد .
۱۴ فروردین
با تقویت مداوم جدیت و شور و شوق ، تاثیرات دردناک بادهای سخت زندگی را کنترل کنید ، حتی اگر انجام چنین کاری به کوشش فراوانی نیاز داشته باشد.
۱۳ فروردین
افکار شکلی از پیوستگی طبیعی دارند فرد منفی نگر گرایش دارد به نتایج منفی خودش جذب شود و فرد مثبت نگر دنیای اطراف خود را به گونه ای مثبت فعال می کند .
۱۲ فروردین
شادمانی ما وابسته به عادتی ذهنی است که آنرا پرورش می دهیم . بنابر این هر روز تفکر شاد بودن را تمرین کنید . شاد و بشاش باشید و عادت شادمانی را رشد دهید ، تا زندگی تان جشنی مستمر بشود .
۱۱ فروردین
توفان های زندگی هرگز نمی تواند شخصی را که روحش با آتش جدیت و شور و شوق گرم شده است ، خاموش کند .
۱۰ فروردین
فهرستی از دوستانتان تهیه کنید و ببینید در میان آنها چه کسی مثبت اندیش تر است و با اراده در جهت رشد حرکت می کند و با او نشست و برخاست کنید .
۹ فروردین
هرگز ناامیدانه و همانند شکست خورده ها حرف نزنید . کلماتی مانند امید ، باور ، ایمان و پیروزی را بکار ببرید .
۸ فروردین
با این اعمال سعادت را از خود دور نکنیم : آزار والدین ، ستم و ناسپاسی
۷ فروردین
زندگی تان را بکنید و فراموش کنید چه سن و سالی دارید .
۶ فروردین
اگر صادقانه و همراه با مسئو لیت پذیری اجتماعی عمل کنید هرگز بابت خوشحال و موفق بودن احساس گناه نکنید .
۵ فروردین
اگر فکر کنید و نهراسید ، همیشه عقیده ای به دست خواهید آورد .
۴ فروردین
برفکر وفور و فراوانی تاکید کنید . افکار وفور و فراوانی موجب خلق آن می شود .
۳ فروردین
هر روز توانائی و ذهنیت خوب خود را به یاد خودتان بیاورید و تاکید کنید که می توانید مواردی به راستی خوب در زندگی تان به وجود آورید .
دوم فروردین
شما می توانید از هر آنچه ممکن است برایتان رخ دهد عالی تر باشید .
من فاطمه هستم ۲۸ سالمه . از سایت شما خیلی خوشم اومده اگر اجازه بدید در این قسمت که مطلب تفکر مثبت هست هرروز یک پیام مثبت بگذارم . از مدیر سایت هم تشکر میکنم .
معجزه تفکر مثبت ” نورمن وینسنت پیل “وینسون چرچیل می گفت وقتی می خواهیم روی حافظه نقش و نگاری حک کنیم ، نقل قول ها افکار خوبی بدست می دهند . اگر نقل قولی عقیده خوبی را مطرح کند ، هرچه طولانی تر باشد مهم تر است . از بن فرانکلین که می گوید ” کسی که بتواند شکیبا باشد ، می تواند هر آنچه اراده می کند به دست بیاورد . ”
از توماس کارلایل در باره استقامت که می گوید ” هر کار برجسته ای در ابتدا غیر ممکن است . ”
از امرسون که می گوید ” هیچ چیز فوق العاده ای هرگز بدون شور و اشتیاق بدست نمی آید . ”
اول فروردین
وقتی از صمیم قلب با نگرش با تمام وجود سازگار شوید و با اصول مثبت به پیش بروید ، می توانید کارهای خارق العاده انجام دهید .
سلام فاطمه خانم
از اینکه محبت میکنید و در بهتر و پر بار شدن سایت ما را یاری می نمایید سپاسگزارم .