اضطراب و علل بروز اضطراب
۱۳۹۳-۰۹-۰۸داروهای آرامبخش اعتیاد آور
۱۳۹۳-۰۹-۰۸
۱- بیماریهای خلقی :
خلق همان حالت هیجانی پایدار یک فرد است که گاهی به طور طبیعی در طیفی از شادی وغم در نوسان است . بیماریهای خلقی با احساسهای نابهنجار افسردگی و یأس مشخص میشوند که فرد به صورت مداوم دارای حالتهای مذکور می شود و انواع آن عبارتند از :
الف – بیماری افسردگی : خلق افسرده ، از دست دادن انرژی و علاقه ، احساس گناه ، کاهش تمرکز ، از دست دادن اشتها ، افکار خود کشی یا مرگ و مشکلات خواب و … از علائم آن است که خود به چند دسته اختلال افسردگی اساسی ، افسردگی فصلی ، افسردگی اتیپیک یا غیرنرمال یا فیزئول ، افسردگی مضاعف ، اختلال افسرده خویی و… تقسیم می شود .
ب – بیماری اختلال دوقطبی : همچنان که از اسم آن پیداست دارای دو حالت است که یک حالت آن از علائمی مانند : خلق بالا ، پرش افکار ، کاهش خواب ، افزایش اعتماد به نفس ، خود بزرگ بینی ، افراط در فعالیت ، ولخرجی و افزایش میل جنسی و …. تشکیل شده است و حالت دوم برعکس ، احساس افسردگی می باشد که خود به چند دسته اختلال دو قطبی ۱ ، اختلال دوقطبی ۲، اختلال خلق ادواری و .. تقسیم میشود .
اضطراب در بعضی شرایط و مواقع امری طبیعی است اما اگر به صورت احساس فراگیری از نگرانی یا وحشت درآید بیماری تلقی می گردد که انواع آن عبارت است از:
الف – اختلال هراس (پانیک ) : دوره ای از ترس یا ناراحتی شدید است که ابتدا و انتهای آن مشخص میباشد که اغلب با بازار هراسی همراه می باشد که علائم آن به صورت تپش قلب ، تعریق ، لرزش ، احساس خفگی ، درد سینه ، تهوع ، سرگیجه ، ترس از دیوانه شدن ویا مردن ، مورمور شدن ، سرما لرزه و.. می باشد .
ب –ترس های بیمارگونه (فوبیا) : فرد، ترس مداوم و شدید از موقعیتهای معین یا اشیاء خاص و یا مکانهای خاص دارد و انواع مختلفی مانند هراس اختصاصی ، جمعیت هراسی ، بازار هراسی و … دارد .
ج – اختلال وسواسی – اجباری : وسواس عبارت است از : فکر ، احساس ، اندیشه یا حسی عود کننده و مزاحم و اجبار نیز فکر یا رفتاری آگاهانه ، معیارمند و عود کننده است مانند : شمارش ، وارسی ، اجتناب ، شستشو و … که این افکار وسواسی باعث اضطراب و رفتارهای اجباری باعث کاهش اضطراب می شود .
د- اختلال فشار روانی پس از آسیب (PTSD): مجموعه ای از علائم که پس از مواجهه (دیدن یا شنیدن ) با یک عامل فشار آسیب زای بی نهایت شدید برای فرد بوجود می آید که فرد به صورت ترس و درماندگی به این تجربه پاسخ می دهد و واقعه را دائماً در ذهن خود مجسم می کند و در عین حال می خواهد از یادآوری آن اجتناب کند .
هـ – اختلال اضطرابی فراگیر : اضطراب و نگرانی مفرط در اکثر اوقات روز درباره چندین واقعه یا فعالیت ، طی یک دوره حداقل شش ماهه تعریف می شود.
این گونه بیماران به صورت چشمگیر حس واقعیت سنجی آنان مختل می شود و فرد علی رغم داشتن توهم یا هذیان نسبت به بیماری خود بصیرت و آگاهی ندارد که انواع آن عبارتند از :
الف – اسکیزوفرنی : فرد از علائم هذیان ، توهم ، تکلم نابسامان ، رفتار نابسامان ، علائم منفی حداقل ۲ تای آن را به مدت ۶ماه یا بیشتر داشته باشد درصورتیکه علائم کمتر از ۶ ماه باشد به آن اسکیزوفرنی فرم اطلاق می شود .
ب – عاطفه گسیختگی( اسکیزوافکتیو ) : در این بیماری فرد هم خصایص اختلال خلقی و هم خصایص اختلال روانپریشی را دارد .
ج – اختلال هذیانی : اختلالی است که بیمار علامت غالبش عمدتاً یک هذیان ثابت می باشد و سایر حوزه های کارکرد او مشکلی ندارد که انواع مختلفی مانند : بدگمانی یا پارانوئید ، خودبزرگ بینی ، عاشقی ، حسادت و…. دارد .
د- اختلال روانپریشی گذرا: فرد در عرض یک روز تا حداکثر یک ماه به دنبال یک فشار شدید روانی ، اجتماعی ، حس واقعیت سنجی او مختل شده باشد .
۴- اختلالات شبه جسمی :
این نوع اختلالات عبارتند از : نشانه های جسمانی که عارضه ای طبی را تداعی می کنند ولی با هیچ عارضه طبی یا مصرف موادی خاص یا اختلال روانی دیگر قابل توجیه نمی باشند که انواع مختلف آن :
الف – اختلال جسمانی کردن : علائم مختلف جسمی متعدد است که با معاینات جسمانی و بررسی آزمایشات کافی قابل توجیه نمی باشند .
ب – اختلال تبدیلی : یک یا چند نشانه عصبی ( مثلاً ، فلجی ، کوری ، لنگیدن ، بی حسی ، غش کردن ) که با یک اختلال طبی یا عصبی شناخته شده قابل توجیه نبوده و با عوامل روانشناختی واسترس شروع و تشدید شود .
ج – خودبیمارانگاری : اشتغال ذهنی بیمار با ترس از بیمارشدن یا اعتیاد وی مبنی بر ابتلا به یک بیماری جدی .
د- اختلال بدریختی بدن : اشتغال ذهنی یا نقص تخیلی (مثل بینی بدریخت ) یا تحریف مبالغه آمیز یک عیب خفیف و جزیی در ظاهر جسمانی است .
هـ – اختلال درد : وجود دردی که مرکز اصلی توجه بالینی است . عوامل روانشناختی نقش مهمی در این اختلال به عهده دارند .
در تمام اختلالات ذکر شده اختلال ناشی ا زمصرف مواد و اختلال ناشی از طبی عمومی نیز باید به آنها اضافه کرد .
اختلالات جنسی : اختلالات تجزیه ای ، اختلالات خوردن ، اختلالات خواب ، اختلالات شخصیت ، اختلالات ناشی از سوء مصرف مواد ، اختلالات فراموشی و دمانس و …. از دیگر اختلالات مربوط به بیماریهای اعصاب و روان می باشد
پزشکان بدون مرز
7 دیدگاه ها
سه ساله به پانیک مبتلا هستم الان پانیک با سی بی تی یه جورایی کنترل شده اما حملات اضطرابی من الان من رو آزار میده گاهی وقتا اصلا نمی دونم اضطرابه یا حمله پانیک دکتر های فراوانی رفتم و داروهایی زیادی را مصرف کردم فلوکسامین آسنترا آلپروزولان الانزپیین اس سیتالوپرام …. اما همیشه مضطربم ۲۶ سالمه آیا راه درمانی دارد؟ میشه این اضطراب رو حل کرد؟
سلام صبای عزیز
حملات پانیک و بیماری پانیک که از اختلالات اضطرابی هست و همچنین استرس و اضطراب و فوبیاهای ناشی از حملات پانیک همگی با روش هیپنوتیزم درمانی با روش تکنیکهای هیپنوتیزمی و مشاوره های پزشکی که انجام میدهم با ۸ جلسه قابل درمان است. با شماره های مطب تماس بگیریدتا راهنمائی های لازمه را جهت درمان دریافت نمائید. سلامت و موفق باشید.
سلام دکتر. من ۲۵ سالمه و از گیلان هستم. من حدود ۸ ساله که دچار بیماری پانیک شدم و تموم این علایم رو در خودم میبینم.. هر جا پیش روان شناس و روانپزشک رفتم و دارو خوردم دو سه ماه خوب بودم مجدد همونجوری شدم.. لطفا راهنمایی کنید من اصلا باور ندارم خوب بشم
سلام عباس عزیز
اول از هر چیز باید بگویم در هیچ کتاب مرجعی نوشته نشده که بیماری پانیک لاعلاج هست پس قابل درمان است . گاهی برخی افراد یا درمان را تکمیل نمی کنند و یا درمان صحیحی را انتخاب نکرده اند . در هفته حداقل ۱۵ تا ۱۷ نفر از مراجعینم که به مطب می آیند دچار حملات پانیک و یا بیماری پانیک هستند که از طریق هیپنوتیزم درمانی و مشاوره های پزشکی که انجام میدهم با حدود ۸ جلسه درمان می شوند و اعلام رضایت میکنند. اگر شما با دارو درمانی احساس رضایت و راحتی دارید دارو درمانی را تحت نظر پزشکتان ادامه دهید و اگر دارو درمانی پاسخگوی درمان شما نیست میتوانید درمانهای بدون دارو از جمله هیپنوتیزم درمانی را تجربه کنید و از درمان خوشایند آن بهره مند شوید. برخی افراد هم هستند برای نتیجه گیری بهتر درمان ، دو درمان داروئی و غیر داروئی هیپنوتراپی را توامان انجام میدهند که انجام ایندو با هم ، هیچ ضرر و یا تداخلی با هم ندارد و موثرتر و بهتر است. پس ناامید نباشید. موفق و سلامت باشید.
سلام
ببخشید من حدود دو سال پیش سقط داشتم و بعد از اون دچار افسردگی شدم و قرص های ترانکوپین، پرفنازین، دپاکین، تریفین با دوز بالا شروع کردم و حدود سه ماه مصرف کردم و قطعش کردم الان هم اسنترا ۲۵ یک چهارم صبح و شب مصرف می کنم
یه حالت هایی داشتم که انگار همه چیز باهام صحبت می کرد، تقریبا خیلی از صحنه هایی که می بینم یا می خونم قبلش درموردش شنیدم؛ یا از ذهنم گذشته، یا در خواب دیده بودم و تعدادش بسیار زیاد و با فاصله های کم هست، اکثر کلماتی که از ذهنم عبور می کنه مشابهش در ذهنم تداعی میشه با معانی دیگه و خیلی زیاد، یعنی فرضا کلمه فارسی می بینم مشابه عربی یا انگلیسیش تو ذهنم میاد یا هرچیز دیگه ای که توی اون زمینه خوندم، بدبینی دارم و افکار منفی البته به شکل القایی و دائم افکارمو پس می زنم
الان تاحدی کنترل کردم ولی می خواستم بدونم
با هیپنوتیزم قابل درمان هست؟
سلام ط عزیز.
افسردگی شما با روش من با حدود ۱۰ تا ۱۲ جلسه بهبود می یابد. چهار مورد بعدی را که فرموده اید با هیپنوتیزم قابل درمان نیست. در مورد افکار منفی باید حضوری با هم ملاقات داشته باشیم تا به تشخیص برسم که چه مشکلی هست و قابل درمان هست یا نه.
موفق باشید.
سلام. آقای دکتر من نامزدم بعد از ۹ سال با هم بودن ترس از ازدواج و بچه دار شدن داره، این موضوع حتی داره باعث جداییمون میشه.
این مشکل داره خودشم از پا در میاره. میگه نمی دونه چرا این حسو داره از طرفیم دوست نداره جدا شه یعنی اصلا نمیدونه چی می خواد.
می خواستم از شما کمک بگیرم که چیکار باید بکنم! متشکر میشم اگه جوابمو بدید.