هیپنوتیزم و دسترسی به اطلاعات
۱۳۹۳-۰۵-۲۲
هیپنوتیزم اضطراب چاقی
۱۳۹۳-۰۵-۲۲
Show all

هیپنوتیزم نمایشی

هیپنوتیزم نمایشی - هیپنوتیزم بیدار - دکتر حریری

هیپنوتیزم نمایشی درتضاد با هیپنوتیزم درمانیهیپنوتیم نمایشی - هیپنوتیزم بیدار - دکتر حریری

 اخیراً هیپنوتیزم نمایشی دربرخی از شهرها رواج یافته است . هیپنوتیزم نمایشی مضرات بسیار برای فرد دارد . یکی ازاصلیترین مسائل مرتبط با این مبحث، سوءاستفاده افراد بی صلاحیت از هیپنوتیزم برای نمایش و یا درمان است. مسلما” ایجاد تحولات شدید و سریع عاطفی مانند گریاندن و خنداندن می تواند فشارهای عصبی برای سوژه ایجاد کند. همچنین ایجاد کاتالپسی ناگهانی (انقباض و سفت شدن عضو یا تمامی بدن) و تحمیل فشارهای جسمی حین کاتالپسی می تواند باعث بروز آسیب جسمی در افراد شود. باید به خاطر داشت که اگر چه شخص در هیپنوز قادر به انجام این حرکات نمایشی است ولی این بدان معنی نیست که امکان آسیب رسیدن به اعضا و جوارح وی وجود ندارد. بعلاوه، فردی که در زمینه درمان بیماریها صلاحیت نداشته باشد نباید هیپنوتیزم را در راستای درمان به کار برد، چه بسا سوژه حین هیپنوتیزم دچار هیجان شده و عدم تسلط هیپنوتیزور به امر درمان باعث ترس یا ناراحتی های دیگر در سوژه شود. به اعتقاد بسیاری از صاحب نظران تنها افرادی صلاحیت استفاده ی درمانی از هیپنوتیزم را دارند که صلاحیت درمان آن اختلال را بدون استفاده از هیپنوتیزم داشته باشند. هیپنوتیزم آثار متعددی دارد و در هر فردی باید روشن شود که چه آثاری مطلوب و خواستنی است و از چه آثاری باید اجتناب کرد. هر انسانی محدودیت های خاص خود را دارد و به وسیله ی هیپنوتیزم نمی توان فراتر از این محدودیت ها رفت.از جمله مضرات هیپنوتیزم نمایشی که توسط هیپنوتیزورهای بی صلاحیت انجام می شود، آسیب به مهره های کمری و گردنی و مخدوش شدن کرامت انسانی فرد است . عوارض دیگر هیپنوتیزم نمایشی، خمودگی و کرختی بعد از هیپنوتیزم، توهم و فراموشی گذرا است . ماندن طولانی مدت در حالت هیپنوتیزم نیز از دیگر عوارض هیپنوتیزم نمایشی است . در یک پژوهش علمی و آماری که روی ۱۸ فردی که در یک برنامه‌ی هیپنوتیزم نمایشی شرکت کرده بودند علائم و نشانه‌هایی مانند احساس شرمندگی، علائم و نشانه‌های استرسهای پس از وقایع بسیار آسیب‌زای روانی، فرو رفتن خود به خود به حالت خلسه یا به اصطلاح خلسه هیپنوتیزمی، اختلال در خواب، مشکلات در تمرکز ذهنی، احساس ترس و تصور یا توهم کنترل شدن توسط هیپنوتیزور نمایشی در آنها پیدا شده بود. در ۳ نفر از ۸ نفری که در یک برنامه‌ی هیپنوتیزم نمایشی شرکت کرده بودند، احساس گیجی، ناراحتی، شرمندگی و ترس پیدا شده بود، در حالی که این ۸ نفر پس از تجربه‌ی انفرادی هیپنوتیزم پزشکی یا بالینی، همگی به اتفاق آرا تجربه‌ی هیپنوتیزم بالینی را که همیشه به صورت انفرادی صورت می‌گیرد، مثبت توجیه و تفسیر کرده بودند.

اگر تلقیناتی که درجریان هیپنوتیزم به فرد داده می‌شود، برطرف نشود، اتفاقات عجیبی ممکن است برایشان پیش آید. گزارشهایی وجود دارند که نشان می‌دهند هیپنوتیزم نمایشی ممکن است خاطرات و عقده‌های حل نشده مربوط به تجاوزهای جنسی در دوران کودکی را دوباره در فرد زنده و فعال سازد. در برخی از این موارد چنان عکس‌العمل‌های شدید و خشنی پدید می‌آید که فرد را مجبور به بستری شدن در بیمارستان روانی می‌کند. در مجموع هرگز نباید تصور شود که این گزارشها موارد استثنایی و نادری را شامل می‌شوند، بلکه دانشمندی به نام کرافورد در مقاله‌یی که در سال ۱۹۹۲ در مجله‌ی روانشناسی غیرطبیعی نگاشته، به این کشف و نتیجه رسیده که در حدود ثلث یا ۳۳% از افرادی که در هیپنوتیزم نمایشی شرکت می‌کنند، به شرح ادراکاتی منفی از این مراسم می‌رسند. جالب است که همین کرافورد همراه با دکتر ارنست هیلگارد- بزرگترین پژوهشگر هیپنوتیزم تجربی و بالینی در قرن بیستم – در مجله‌ی بین‌المللی هیپنوتیزم بالینی در سال ۱۹۸۲ مقاله‌یی را در زمینه‌ی پیدایش تجربیات زودگذر پس از تنها تست کردن استعداد هیپنوتیزمی در دانشجویان برای اهداف آموزشی و پژوهشی منتشرکرده‌اند.
هیپنوتیزورهای نمایشی غالباً منبع سوءتعبیرهای گسترده‌ای درباره‌ی هیپنوتیزم هستند. هیپنوتیزم مانند تیغ جراحی است که اگر به عنوان یک ابزار درمانی درست استفاده گردد ، خطرناک نیست. هیپنوتیزم باید در مسیری درست هدایت شود. ثبات شخصیت برای هیپنوتیزم درمانگر ضروری است. افراد با ضریب هوشی بالا برای هیپنوتیزم مناسب‌تر هستند. ایجاد تعبیر بدون آگاهی فرد تاثیر گذارترین نوع هیپنوتیزم است، تاثیرگذاری مکانیزم‌ هیپنوتیزم بصورت  ناخودآگاه، تلویحی و غیر مستقیم  بیشتر است . بهترین معادل فارسی هیپنوتیزم  واژه «جذبه» است جذبه به معنای مجذوب کردن فرد است و مجذوب کردن در هیپنوتیزم به معنای منحرف کردن فرد از سایر محرک‌هاست . اگرچه استفاده از هیپنوتیزم در درمان‌ بسیاری از بیماریها توصیه می‌شود اما به کارگیری آن در درمان‌ افسردگی‌های ماژور، اختلالات سایکوپاتیک زیان‌آور است. هیپنوتیزم کلید درمان هر بیماری نیست، هیپنوتیزم برای مصرف‌کنندگان الکل و داروهای توهم‌زا کاربرد ندارد. هیپنوتیزم در زمینه شکستگی‌ها به بیماران کمک می‌کند و نقش تسکین دهندگی را ایفا می‌کند. هیپنوتیزم در کنترل و مدیریت اضطراب و استرس نقش بسزایی دارد. هیپنوتیزم در بی‌هوشی‌های بدون دارو ایجاد بی حسی به وسیله هیپنوتیزم در جراحی‌های کوچک در ناحیه شکم و بازو و جراحی فک، دهان و دندان کاربرد دارد. ترس از عدم بیداری دوباره، فاش شدن اسرار و مراجعه افراد با ضریب هوشی پایین به مراکز پزشکی و روان درمانی از عوامل بازدارنده  در بین افراد است .

مطالب  مرتبط :

پیشرفتهای هیپنوتیزم درمانی ایران برابر فرانسه

تعریف هیپنوتیزم

تاریخچه هیپنوتیزم

فوائد هیپنوتیزم

هیپنوتیزم در اوج افتخار

آیا من هیپنوتیزم می شوم

کاربرد خود هیپنوتیزم

هیپنوتیزم و دسترسی به اطلاعات

انواع هیپنوتیزم

هیپنوتیزم علمی را بیشتر بشناسیم

کلیدهای اصلی موفقیت هیپنوتیزم

هیپنوتیزم بیدار چگونه است

هیپنوتیزم را چطور تعریف می کنید

هیپنوتیزم شاهکارش ایجاد آرامش است

هیپنوتیزم درمانی یا هیپنوتراپی

زندگی خوب با هیپنوتیزم بیدار

ارتباط ریلکسیشن و هیپنوتیزم

همسو نگری با بیمار

باورهای نادرست

آموزش فن خود هیپنوتیزم

تعریف ضمیر خود آگاه و ناخود آگاه

پرسشهای متداول در مورد هیپنوتیزم

شرایط لازم جهت انجام هیپنوتیزم

آمادگی جهت آموزش خود هیپنوتیزم

 بازدید کننده محترم؛

 لطفا در صورتیکه قصد دارید هر یک از مطالب این وب سایت  را به هر شکل، اعم از شفاهی، مکتوب و یا دیجیتالی، نقل یا منتشر فرموده یا به اشتراک بگذارید، خواهشمندم لینک مستقیم و اشاره صریح به سایت هیپنوتیزم بیدار دات کام   www.HypnotismBidaar.com داشته باشید.

 کلیه حقوق این سایت برای مدیر و مالک آن محفوظ است، لطفا شما هم آنرا محفوظ و محترم بشمارید.

 متشکرم

دکتر محمد جواد حریری ، پزشک ، هیپنوتراپیست ( هیپنوتیزم درمان گر )  و عضو انجمن هیپنوتیزم بالینی ایران

4 دیدگاه ها

  1. پرگل گفت:

    سلام
    سوال من در رابطه با این مطلب نیست اما نمیدونستم کجا مطرحش کنم پس تصمیم گرفتم همینجا عنوان بشه
    من دانشجوی رشته مورد علاقه ام در بهترین دانشگاه کشور هستم و واقعا از این نظر به خودم و دانشگاهم افتخار میکنم اما گاهی احساسی دارم که بهم میگه نکنه بعد این همه درس خوندن اون آینده ای که میخوای در انتظارت نباشه
    این فکر گاهی در من قوت میگیره و باعث میشه حس بدی داشته باشم هرچند سعی من بر دور کردن این فکره
    باعث خرسندی من هست اگر راهنمایی ام کنین
    همیشه پیروز باشید

  2. مینا . ر گفت:

    آیا می شود شخصی که حدود یک ساعت به صورت مشکوک به خواب رفته باشد وپس از بیداری طبق شواهد متوجه شود که یک ساعت در خواب عمیقی بوده است ولی خودش احساس می کرده که تنها ۵ دقیقه خواب بوده است.وپس از بیداری هیچ چیزی از نحوه ی خوابیدنش به یاد نمی آورد هیپنوتیزم شده باشد ؟در صورتی که پس از چندین ماه تصاویری از قبل و بعد وحین خوابش بیاد آورد وهنگام بیداری نیز احساس کند که چشمانش باز بوده است؟
    خواهش میکنم جواب بدین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.