درمان فشار خون عصبی با هیپنوتیزم
آیا کسانی را میشناسید که فشار خون بالایشان به دارودرمانی جواب نمیدهد؟آیا کسانی را میشناسید که فشارخون بالایشان تنها به کمک داروهای بسیار زیاد و متعدد کنترل میشود؟
این دو دسته از بیماران کسانی هستند که هیپنوتیزم میتواند به آنها کمک کند.
و این در حالیست که فرض کنیم این افراد بالا بودن فشار خون شان بعلت اضطراب نیست و همچنین بعلت مشکل پزشکی دیگر مثل نارسایی کلیه نیست. واضح است که اگر بعلت اضطراب فشار خون شان بالا باشد هیپنوتیزم از دو جنبه میتواند به این گروه کمک کند و اگر بعلت مشکل پزشکی دیگر باشد باید آن مشکل تحت نظر پزشک متخصص مربوطه باشد.
فشار خون جزء چیزهای غیرارادی است که اتوماتیک وار در بدن تنظیم میشود و مرکزش از نظر روانشناسانه در ضمیر ناخودآگاه است و کنترل آنرا ضمیر ناخودآگاه بدست دارد. با هیپنوتیزم با دو یا سه جلسه براحتی ارتباط با ضمیر ناخودآگاه برقرار شده و در صورت صلاحدید فشار خون در حد و اندازه تنظیم می گردد . تکنیکهائی که بکار می رود میتواند تلقین مستقیم یا تجسم اتاق کنترل و مداخله هیپنوتیزمی و بر حسب نباز کنترل اضطراب ، تصحیح عادت مصرف نمک و غذاهای شور باشد .
فشار خون بالا یک عامل خطر قلبیعروقی مهم است و هرچه فشار خون بالاتر باشد، خطر سکته مغزی و بیماری عروق کرونر قلب بیشتر خواهد بود. تقسیمبندی فشارخون به فشار خون طبیعی و بالاتر از طبیعی و قراردادی است. تعریف متداول فشار خون بالا براساس سطحی از فشار خون است که برای آن، انجام اقدامات درمانی توصیه میشود و این کار به وجود عوامل خطر دیگر مانند سن، دیابت و … بستگی دارد.
از آنجایی که بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون، از بیماری خود آگاه نیستند، توصیه بر کنترل منظم آن وجود دارد، زیرا این بیماری مانند بالا بودن چربیهای خون، می تواند برای سال ها بی سر و صدا وجود داشته باشد، بدون آن که هیچ گونه علائمی را در شخص مبتلا بروز دهد. از این رو مواردی به شکل توصیه وار در زیر مطرح می گردد و امید است با به کاربندی این موارد، به حل مشکل بالا بودن فشار خون بپردازید:
۱ – مصرف آب سالم و گوارا را به میزان قابل توجهی در روز توصیه می کنم. یک لیوان آب میوه ی رقیق شده با اندکی پودر ویتامین C ، موجب بهبود عملکرد دستگاه ایمنی و ترمیم سرخرگها می شود.
۲ – مصرف نانها و مواد کربوهیدراتی تهیه شده از آردهای سفید و بدون سبوس (تصفیه شده) را به حداقل برسانید و از نانهای سبوسدار به خصوص حاوی سبوس جو دو سر استفاده کنید.
۳ – مصرف قند و شکر و سایر فرآوردههای تهیه شده از آنها مثل نوشابهها، مربا، ژله، شکلات، کیکها و شیرینیها را محدود یا حذف کنید.
۴ – تحقیقات ثابت کرده است که کودکان پیش دبستانی که هر روز ۴ وعده میوه و سبزی و دو وعده لبنیات مصرف می کنند، در نوجوانی فشار خون پایین تری نسبت به سایر افراد دارند و در اصل احتمال ابتلا به حمله ی قلبی، سکته و سایر بیماری های ناتوان کننده در افرادی که زودتر به فشار خون مبتلا می شوند، بیشتر است.
۵ – سعی کنید غذا را کامل بجوید و حتماً غذای خود را در محیطی آرام و به دور از استرس و تشنج میل فرمایید.
۶ – با اجتناب از مصرف غذاهای خیلی گرم یا خیلی سرد، اعمال هضمی را بهبود بخشید.
۷ – نوشیدن هر نوع نوشیدنی را با غذا و در کنار غذای اصلی به دلیل تداخل در هضم محدود کنید.
۸ – از مصرف غذاهای سرخ کرده یا غذاهایی که در درجه ی حرارتهای بسیار بالا و یا با مدت زمان طولانی تهیه می شوند، خودداری کنید و به خاطر داشته باشید، استفاده ی چند باره از روغنهای آشپزی عاملی در بالا بردن فشار خون است.
۹-از مصرف مواد حاوی افزودنیها و غذاهای فرایند شده که حاوی مقدار زیادی نمک و ادویهها هستند، مثل انواع سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی، شورها، ترشیها و چاشنیهای کارخانه ای جداً خودداری کنید.
۱۰ – چای، قهوه و شکلات را بسیار محدود کنید و تا ۱ ساعت پس از صرف غذا چای ننوشید و به جای آنها از چایها و دمکردنیهای گیاهی (مثل گل گاو زبان) استفاده کنید.
۱۱ – از مصرف نمک و غذاهای پُر نمک و ادویه بپرهیزید. به جای نمک می توانید از سبزیجات تازه یا خشک، ادویهجات مفید (زردچوبه- دارچین و…)، پودر سیر و پیاز و آب لیموی تازه استفاده کنید.
۱۲ – موادی مثل کره، خامه، مارگارین، دنبه، سسها و روغنهای جامد را از برنامه ی غذایی حذف کرده و به جای آنها از روغن زیتون- روغنهای گیاهی مایع و روغن ماهی استفاده کنید.
۱۳ – مغزها و دانههای گیاهی مثل گردو حاوی موادمغذی بی شماری هستند. می توانید از آنها در رژیم غذایی روزانه بهره ببرید. استفاده از آنها در سالادها به خوش طعم و مقوی کردن آنها کمک شایانی می کند.
۱۴ – حداقل ۳ بار در هفته ماهی بخورید و به جای گوشتهای قرمز سعی کنید از گوشت سفید استفاده کنید.
۱۵ – از استرس بپرهیزید، زیرا یکی از عوامل بالا بردن فشار خون که بسیار سریع هم عمل می کند، استرس و عصبانیت است.
۱۶ – هر روز زمانی را برای استراحت در نظر بگیرید و به خاطر داشته باشید، کار کردن بی وقفه بیشترین فشار را بر سلامتی شما وارد خواهد آورد. حتی اگر عادت به خوابیدن در میانه ی روز ندارید، برای دقایقی چشمها را روی هم گذاشته و به استراحت بپردازید.
۱۷ – ورزشهایی مثل: پیاده روی، شنا، دوچرخه سواری ورزشهای مناسبی برای پایین آوردن فشار خون به شمار می آیند. بنابراین حداقل ۳ بار در هفته و هر بار حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.
۱۸ – از گلپر، آویشن، نعناع خشک، کنجد و… به جای نمک استفاده کنید.
۱۹ – سیگار را به طور کامل از برنامه ی زندگی خود حذف کنید.
امید است با راهکارهای تغذیه ای ارائه شده گامی مؤثر در جهت کاهش فشار خون و از بین علل ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی بردارید و جاده ی زندگی را با همواری بیشتری طی کنید.
دکتر محمد جواد حریری پزشک و هیپنوتراپیست ( هیپنوتیزم درمانگر ) و عضو انجمن علمی هیپنوتیزم بالینی ایران
سلام من پانیک دارم چطور باید از شما وقت بگیرم
سلام علیرضا جان
بیماری پانیک با روش درمان هیپنوتیزمی من با ۸ جلسه بهبود می یابد و برای تنظیم وقت ویزیت خود لطفا با شماره مطب ۴۴۲۹۵۵۹۶ بین ساعت ۱۱ صبح تا ۸ شب تماس بگیرید. متشکرم
سلام من پانیک دارم فشار خون عصبی دارم یهو میره ١٨رو ١٢
سلام علی جان.
شما باید درمان شوید. شادکام باشید.
با سلام
جناب اقای دکتر در رابطه با علل عصبی شدن فشار خون با تشکر
سلام رضا جان.
این یک بحث فیزیولوژیک است که در حیطه کاری این سایت نیست. شادکام باشید.
باسلام.من خانمی ۳۲ ساله هستم که حدودا ۱۰ ساله که دچار اضطراب مزمن شدم.وچندین بار تحت درمان دارویی قرار گرفتم ولی بعد از یک دوره درمان وقطع دارو دوباره مشکلات اضطرابم برمیگرده.تاحالا سه بار اکوی قلب انجام دادم که پرولاپس میترال نشون داده.چهار ماه پیش هم دکتر بهم گفت عضله قلبت ضخیم شده.هروقت اضطراب دارم فشارم به ۱۴ میرسه ولی در مواقع عادی فشارم نرماله.من قصد بارداری دارم با این وضعیت ایا بارداری ریسکه؟لطفا جوابو به ایمیلم بفرستین.تشکر
سلام رز عزیز.
لطفا این پرسش را از متخصص زنان و زایمان بپرسید تا پس از شنیدن شرح حال کامل شما و معاینات لازم، نظر بدهند. شادکام باشید.
باسلام
جناب اقای دکتر مادرم درحدود دو هفته است که فشار خون او عصبی شده تا حدود ۲۰ممی رود وبا استفاده از قرص و امپول پایین می اید ونوار قلب هم گرفته پزشک گفته قلبش خوب است فقط فشار ان عصبی شده خواهش می کنم جواب بدهید
با تشکر
سلام رضا جان.
مشخص بفرمایید به چه سوالی جواب بدهم؟ شادکام باشید.
با سلام
جناب اقای دکتر چند سالی است که مادرم از فشار خون بالا رنج میبرد خیلی دکتر رفته و خیلی هم قرص و دوا مصرف کرده ولی چند روز یا چند هفته خوب است ودوباره فشارش بالا میرود میگوید بدنم گر می گیرد وداغ میشود وصورتش هم سرخ میشود با اینکه هم قرص فشار وهم کمک فشار مصرف میکند ولی تاثیر چندانی ندارد.جدیدا خیلی حساس شده وزود گریه میکند و خیلی هم پر توقع شده.
ایا این درمان شما به درد ایشان میخورد ؟خواهش می کنم جواب بدید ادرس ایمیلم نوشتم
سپاس
سلام محمدرضا جان.
شاید این تغییرات بعلت فشار خون نباشد و مثلا تغییرات هورمونی باشد. باید نظر پزشکشان را بپرسید که آیا فشارخون عصبی است یا نه. موفق باشید.